Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

17. 06. 2024. 15:24 >> 15:27

OBJAVLJEN KONKURS

MPNI: Počinje upis u srednju školu

Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) objavilo je danas Konkurs za upis učenika u prvi razred srednje škole u Crnoj Gori za školsku 2024/2025. godinu, saopšteno je iz tog resora.

Kako su kazali, školskoj 2023/2024. godini osnovnu školu završilo je 8.032 učenika, od čega su 303 učenika osnovnu školu završila na albanskom jeziku, osnovnu školu u privatnim osnovnim školama na engleskom jeziku završilo je 35 učenika i na ruskom jeziku 34 učenika.

"Konkursom za upis učenika u prvi razred srednje škole oglašeno je ukupno 10.038 upisnih mjesta, od čega je na programima gimnazijskog obrazovanja broj upisnih mjesta 2.618. Na obrazovnim programima stručnog obrazovanja u četvorogodišnjem trajanju broj upisnih mjesta je 4.886, na obrazovnim programima stručnog obrazovanja u trogodišnjem trajanju 2.338 mjesta i na obrazovnim programima iz oblasti muzičke i likovne umjetnosti je 196 mjesta", istakli su iz resora prosvjete. 

Za učenike koji se obrazuju na albanskom jeziku broj upisnih mjesta u Konkursu je 392, i to u Ulcinju 238, u Tuzima 98 i u Plavu 56.

Naglašavaju da se prijava na Konkurs podnosi elektronski na adresu www.upisi.edu.me i to 24, 25. i 26. juna 2024. godine (od 0 do 24 časa) i 27. juna 2024. godine (do 15 časova).

"Učenik koji prvi put koristi aplikaciju za upis potrebno je da se prethodno registruje", ističu iz MPNI. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније