Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.V.

17. 06. 2024. 11:37 >> 15:57
1

SPAJIĆ

Italijanska Gvardija di financa pomoći će nam u otkrivanju prljavog novca

Premijer Milojko Spajić rekao je da zakone treba stalno unapređivati, te istakao da je cilj Vlade uspješna i učinkovita borba protiv korupcije. On je na konferenciji za medije rekao da nije riječ samo o zakonima, nego i o primjeni.  

To je rekao nakon sastanka sa koordinatorom Stejt Departmenta za globalnu borbu protiv korupcije Ričardom Nefjuom. 

Spajić je rekao da sarađuju sa našim međunarodnim partnerima, navodeći da se posebno radi na oduzimanju imovine stečene kriminalom i sprečavanju pranja novca i konfiskaciji neprijavljene imovine. On je rekao da će italijanska Gvardija di finaca pomoći generalno Crnoj Gori u borbi protiv mafije i otkrivanju prljavog novca. 

Nefju je rekao da je Crna Gora vrijedan NATO saveznik, te da su SAD spremne da pomognu borbu protiv korupcije. Naglasio je da je posebno korupcija ta koja podriva demokratiju. 

Nefju je rekao da su SAD uložile 25 miliiona dolara u jačanje vladavine zakona u Crnoj Gori od 2018. godine. 

"Nadamo se još kvalitetnijim zakonima i čestitam svima na rezultatima", naglasio je američki zvaničnik. 

Nefju navodi da je važno potencirati veting, kao vid provjere dostojnosti pravosudnih zvaničnika da obavljaju svoje dužnosti. Naglasio je da treba raditi sve što se može da se zaustavi politički uticaj na sektor pravosuđa. 

Svako Vladino miješanje u taj sektor, kako je rekao, nije dobra poruka. 

Spajić je rekao da rad na zakonima treba da bude kontinuiran, i nakon IBAR-a treba raditi na korekcijama i unapređenju. 

"Svi čekamo pozitivne vijesti o IBAR-u", rekao je Spajić. 

Premijer navodi da se nada da će kroz intenzivnu komunikaciju sa partnerima država doći do najboljih rješenja kada je u pitanju legislativa o oduzimanju imovine stečene kriminalom. 

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније