Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ Krsto Gazivoda, TVCG ]

15. 06. 2024. 19:51 >> 19:52
1
Čitaj mi:

TRAŽE REAKCIJU VLADE

Mještani Svetog Stefana traže otvaranje Grad hotela, najavili i protest

Zbog još jedne ljetnje turističke sezone u kojoj Sveti Stefan neće biti otvoren za posjetioce, mještani tog turističkog naselja najavili su protest za kraj sljedeće sedmice. Njihovi zahtjevi su da Vlada zakupca, kompaniju „Adriatic properties“, natjera da ispoštuje postignuti dogovor o otvaranju hotela.Oglasili su se iz Ministarstva ekonomskog razvoja.

Svetac i dalje pod ključem, a plaže na početku sezone pune. Ni nakon tri godine, od kada je kompanija „Adriatic properties“ zatvorila grad hotel, sve su prilike da turisti, a ni mještani neće moći da uživaju u ljepotama ostrva.

"Hotel na našu veliku žalost i na žalost cijele Crne Gore nije otvoren i kao što sami vidite, i mi smo ubijeđeni u to, hotel neće biti otvoren", kazala je Slobodanka Kentera iz MZ Sveti Stefan.

I zbog toga mještani prinuđeni da sami brinu o ostrvu i okolnim plažama koje donose prihod ne samo njima, već i državi, najavljuju protest. Kažu, ili će kompanija poštovati dogovor sa Vladom, ili da se hotel da na upravljanje državi.

"Zakupac je prekršio ugovor u više navrata. On je dužan osam mjeseci tokom godine da drži hotel otvorenim. Danas je 15. jun, to ni teoretski ne može da bude izvodljivo. Jako smo razočarani time što se premijer Vlade nije nama obratio, što nam ne izlazi u susret da pomogne u rješavanju ovoga", kaže Kentera.

A bilo je vremena i za odgovor. Mještani Svetog Stefana još u martu su uputili zahtjev Vladi da se riješi problem ostrva, no do dan danas, jedini koji im je dao odgovor je resorni ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj. Kazao je da ima potpuno razumijevanje za najavljeni protest, ali i da je interes države da hotel bude otvoren.

"U vezi sa ponovljenim zahtjevom mještana Pržna i Svetog Stefana o raskidu ugovora sa kompanijom 'Adriatic Properties' a koji se odnosi na zakup Svetog Stefana u ime Ministarstva ekonomskog razvoja i svoje lično izražavam puno razumijevanje i dijelim nastojanje da grad hotel Sveti Stefan bude valorizovan u punom kapacitetu. Još jednom pozivam zakupca 'Adriatic Properties' da poštuje odredbe ugovora i shodno istom otvori Sveti Stefan. U suprotnom će Vlada, tj. resorno ministarstvo, preduzeti sve zakonom predviđene mogućnosti da zaštitimo interes države Crne Gore, a interes je da Sveti Stefan bude otvoren", navodi se u saopštenju Đeljošaja.

A da li će biti najavljenog protesta, zavisiće od sastanka zakazanog za ponedjeljak između ministra i mještana.

"Ukoliko u ponedjeljak ne uspijemo da nađemo dogovor, ne uspijemo da postignemo dogovor sa ministrom Đeljođajem, mi ćemo zaista biti primorani da tu blokadu i uradimo", poručuju mještani.

Do tada će kažu, oni brinuti o okolnim plažama kako bi turiste, kao i do sada dočekali onako kako Svecu priliči.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније