Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

11. 06. 2024. 21:59 >> 22:05
Čitaj mi:

energetski kolaps u tivtu

Petković: Da je pravne države, kompletno rukovodstvo EPCG podnijelo bi ostavke

Tokom dana u Tivtu nije bilo struje. Potpredsjednik opštine Andrija Petković tim povodom kazao je da je pravne države, uređenog sistema, odgovornosti, ili stručnosti, kompletno rukovodstvo Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) podnijelo bi ostavke a, kako je dodao, ni pojedini ministri poslije današnjeg kolapsa u Tivtu "ne bi dalje grijali svoje fotelje".

“Možda bi tada svima bar malo bila jasnija priča o japanskom ministru saobraćaja koji je svojevremeno, jer mu je godišnje kašnjenje vozova bilo minut, zbog časti izvršio harakiri. Ali, malo je ovdje časti a niti je struje, niti je struke, niti je sreće… Imamo šterika, ali kako je krenulo i njih će nam ponestati. I ko u ovakvim situacijama, u ovako nakardno postavljenom sistemu štiti privatnog preduzetnika i običnog građanina? Niko !!!", kazao je Petković.

Da je pravde, kaže Petković, umjesto jednog totalnog bezakonja, firmama koje uništavaju energetsku infrastrukturu uzimale bi se dozvole za rad.

"Kompletno rukovodstvo, svi mogući i nemogući Izvršni i Upravni odbori EPCG podnijeli bi ostavke jer su iz Tivta izvukli stotine miliona eura, a cent nijesu uložile u elektroenergetski sistem", kazao je Petković.

Podsjeća da elektroenergetski sistem datira od 1965. godine, pa je, kaže, i laicima jasno da ne može da izdrži investicioni bum i zadovolji nove potrebe Tivta.

"Zbog svog maćehinskog odnosa prema Tivtu i Tivćanima, zbog zločina prema turističkoj sezoni, morali bi se od strane nadležnih pozvati na odgovornost. Međutim pošto od svega toga neće biti ništa, nama u Opštini Tivat ostalo je da stavimo prst na čelo i vidimo šta i kako dalje. Jer očigledno je da od puno razgovora sa državnim glavešinama ima malo vajde", zaključuje u saopštenju potpredsjednik Opštine Tivat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније