Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M. [ Beta ]

09. 06. 2024. 17:47 >> 17:49
Čitaj mi:

VEĆINA GRAĐANA PODRŽALA

Ženeva glasala za zabranu simbola mržnje na javnim mjestima

Velika većina građana Ženeve danas je podržala zabranu simbola mržnje, posebno nacističkih, na javnim mjestima, prvi su rezultati danas održanog glasanja o tom pitanju.

O predlogu takvog zakona glasao je samo kanton Ženeve, u Švajcarskoj.

Prema prvim zvaničnim rezultatima, oko 85 odsto građana odobrilo je zabranu "izlaganja ili nošenja" simbola mržnje na javnim mjestima.

Takva zabrana je već predmet debate na saveznom nivou, na osnovu predloga o kojem su u aprilu glasali švajcarski poslanici.

To obavezuje vladu da posebnim zakonom stvori pravni osnov koji reguliše zabranu javne upotrebe i širenja nacističkih simbola ili varijacija tih simbola.

Ženeva je postala prvi kanton koji je glasao za zabranu simbola mržnje, a poslije glasanja u svim kantonima, o zakonu će se odlučivati i na saveznom nivou.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније