Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

07. 06. 2024. 11:20 >> 11:20
Čitaj mi:

LAKOVIĆ - RAKOČEVIĆ

Potpisan memorandum o saradnji Rudnika uglja i Građevinskog fakulteta

Memorandum o saradnji između Rudnika uglja A.D. Pljevlja i Građevinskog fakulteta potpisali su izvršni direktor Rudnika uglja, Nemanja Laković, i dekanica te visokoškolske ustanove, prof. dr Marina Rakočević.

Memorandumom je predviđena razmjena znanja i informacija, kao i podrška kroz zasebne ili zajedničke stručne i naučno-istraživačke projekte, organizovanje radionica, okruglih stolova, konferencija i drugih oblika saradnje od zajedničkog interesa, u oblastima povezanim sa građevinarstvom.

Cilj memoranduma je i stvaranje mogućnosti sprovođenja stručne prakse za studente, i drugih aktivnosti koje su od značaja za studente i potpisnike memoranduma.

Laković je izjavio da će ova saradnja biti važan doprinos razvoju Rudnika uglja kao značajnog privrednog subjekta Pljevalja i države Crne Gore.

"Posebno imajući u vidu činjenicu posjedovanja mehanizacije i kadrovsku i stručnu osposobljenost u pravcu jačanja građevinske operative, koja može odgovoriti svim zahtjevima i izazovima. U tom smislu Građevinski fakultet predstavlja jedan od oslonaca privrednog razvoja, zahvaljujući stručnosti i znanju svojih kadrova", kazao je Laković.

Dekanica Građevinskog fakulteta je istakla da se kroz ovakve modalitete saradnje uspostavlja sinergija nauke i privrede koja za cilj ima jačanje kapaciteta institucija visokog obrazovanja ali i privrednog sektora, što doprinosi razvoju društva u cjelini.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније