Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

05. 06. 2024. 15:55 >> 15:55

ODRŽAN SASTANAK

Zakonom o stalnom sezoncu do unaprijeđenja instituta sezonskog zapošljavanja

Ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić održala je sastanak sa predstavnicima Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ), na temu Nacrta Zakona o stalnom sezoncu.

"Donošenjem Zakona o stalnom sezoncu urediće se pitanje stalnog sezonca kojim se želi unaprijediti institut sezonskog zapošljavanja, lakši pristup tržištu rada za vrijeme obavljanja sezonskih poslova, prava stalnog sezonca za period kada se ne obavlja sezonski posao, i u krajnjem veća uključenost domaće radne snage za vrijeme sezone", ističe se u saopštenju.

Kažu da je cilj unaprjeđenje poslovnog ambijenta za privredu a u sklopu izraženog problema nedostatka radne snage, posebno u turizmu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније