Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

30. 05. 2024. 09:52 >> 10:02
Čitaj mi:

BOJANA JOKIĆ

"Milatovićeva zloupotreba ustavnih normi u političke svrhe"

Komentaršući najavu predsjednika Jakova Milatovića da neće potpisati izmjene zakona o RTCG, predsjednica Upravnog odbora LGBT Forum Progresa Bojana Jokić kazala je da predsjednikova ovlašćenja ne podrazumijevaju zloupotrebu Ustavnih normi u političke svrhe.

Kako je navela Jokićeva, svrha tih normi je kontrolno-svečana.

“Proglašenje zakona je samo verifikacija volje građana (odnosno njihovih predstavnika u parlamentu) koja ima i djelimično kontrolni komponentu ako zakoni nisu u harmoniji sa pozitivno pravnim propisima Crne Gore”, kazala je ona.

Poručila je da su ovakve prakse pogubne za naše društvo.

“Budući da su zakoni usvojeni na vladi harmonizovani i sa evropskim i domaćim zakonodavstvom, ovakav potez je isključivo politički i ima za cilj povećanje broja glasača za partiju koju predsjednik već neko vrijeme najavljuje”, zaključila je ona. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније