Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

27. 05. 2024. 17:12 >> 17:12
2

Bečić

"Crna Gora se neće smiriti dok pravda ne bude zadovoljena"

Crna Gora se neće smiriti dok pravda ne bude zadovoljena a borba za istinu koju je vodio Duško Jovanović će biti vječna, poručio je potpredsjednik Vlade Crne Gore za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove Aleksa Bečić. On je danas sa ministrom unutrašnjih poslova Danilom Šaranovićem i ministrom odbrane Draganom Krapovićem odao počast Jovanoviću, čovjeku koji će, kako je naveo, zauvijek ostati upamćen kao principijelan čuvar istine i vječiti borac za pravdu.

,,Evo već 20 godina od onog 27. maja 2004. godine, kada sam primio informaciju sa suzama u očima, tada kao srednjoškolac, o ubistvu Duška Jovanovića, svakog 27. maja, bez obzira da li sam običan građanin ili javni funkcioner, kad god sam bio fizički u prilici u Crnoj Gori, bio sam na ovom mjestu da odam počast svemu onome što je radio i svemu onome što je za Crnu Goru značio lik i djelo Duška Jovanovića", naveo je Bečić.

On je kazao da je danas, u svojstvu zamjenika premijera i potpredsjednika Vlade Crne Gore za bezbjednost, unutrašnju politiku, evropske i vanjske poslove, došao da oda počast i pošalje poruku da, činjenica da već 20 godina nemamo imena nalogodavaca i izvršilaca tog gnusnog čina jeste jedna "velika mrlja i na obrazu i na ugledu Crne Gore i siguran sam da Crna Gora stati neće dok pravda ne bude zadovoljena."

Dodajući da je najveći dio nadležnosti u rukama tužilaštva i izražavajući zadovoljstvo jer posljednjih mjeseci svjedoči intenziviranju aktivnosti što je pozdravljeno i od strane nadležne komisije, zamjenik premijera je kazao:

"Vjerujem da će i svi drugi činioci u društvu, a sigurno ćemo se potruditi da to bude tako, dati doprinos da do istine dođemo, jer znamo da protok od 20 godina jeste značajan, da to jeste otežavajuća okolnost u istragama o ovakvim zločinima, ali ja sam ubijeđen da se do istine i do pravde uvijek mora doći. U tom pravcu afirmišem posljednje predloge nadležne komisije da se ustanovi i značajna novčana nagrada za informaciju koja će nas voditi ka izvršiocima i nalogodavcima ubistva Duška Jovanovića i druge predloge u skladu sa zakonom, a koje smo čuli od resorne komisije", kazao je Bečić.

Smatra da je minimum minimuma koji moramo i kao Vlada i kao država da uradimo kako bi rasvijetlili ovaj slučaj.

"Takođe, smatram da se protokom vremena od 20 godina stvaraju i da su stvorene pretpostavke, da se u jednoj brzoj i efikasnoj proceduri, koja dijelom zavisi od lokalnih, dijelom od državnih vlasti, stvore preduslovi da dobijemo u Podgorici i spomen obilježje i ulicu, koja će nositi ime pokojnog Duška Jovanovića. Svakako, Crna Gora se neće smiriti dok pravda ne bude zadovoljena a borba za istinu koju je vodio Duško Jovanović će biti vječna'', zaključio je Bečić.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније