Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

23. 05. 2024. 13:00 >> 14:14
3

Jakšić-Stojanović

"Kroz usavršavanje i zajedničke projekte gradimo mostove"

Kroz mobilnost, stručno usavršavanje i zajedničke projekte, gradimo mostove ka boljoj budućnostI, poručila je ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić- Stojanović.

U saradnji sa Ministarstvom prosvjete, nauke i inovacija, Ministarstvo kulture i medija je povodom obilježavanja Mjeseca Evrope, organizovalo na Cetinju konferenciju pod nazivom "Prezentacija mogućnosti u okviru EU programa Kreativna Evropa, Horizont Evropa i Erasmus plus".

"Crna Gora je učesnica programa Kreativna Evropa, najznačajnijeg fonda Evropske unije za oblast kulture, od samog uspostavljanja programa", navodi se u saopštenju.
Ministarka prosvjete, nauke i inovacija, Anđela Jakšić- Stojanović, kazala je da je impresivan budžet od 95.5 milijardi eura najambicioznijeg programa Evropske unije za istraživanje i inovacije "Horizont Evropa" dostupan i crnogorskoj naučno inovativnoj zajednici, privredi i industriji i to pod istim uslovima koje imaju i sve članice Evropske unije.

"Sa druge strane, Erasmus plus je program koji nudi brojne mogućnosti novim obrazovnim i profesionalnim horizontima za studente, saradnike, profesore i istrazivače širom Evrope i svijeta", navodi se u saopštenju.

Ministarka Jakšić-Stojanović je istakla da je Erasmus plus ključni alat u unapređenju kvaliteta obrazovanja i istraživanja i podržavanju mladih talenata da ostvare svoje potencijale, što je ujedno i vizija Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

"Kroz mobilnost, stručno usavršavanje i zajedničke projekte, gradimo mostove ka boljoj budućnosti", kazala je Jakšić Stojanović.

Jakšić-Stojanović je kazala da posvećenost Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija ovim programima podstiče naše naučnike, inovatore i mlade ljude da se uključe i iskoriste prilike koje su pred njima.

"Ponosni smo i jako zadovoljni saradnjom koju imamo sa Ministarstvom kulture i medija i zbog činjenice da smo svjesni da zajedno možemo da učinimo mnogo više za očuvanje i promociju naše bogate kulturne baštine", zaključila je Jakšić- Stojanović.

Prisutnima su se obratile i ministarka kultureTamara Vujović, Irena Bošković, načelnica Direkcije za programiranje i podršku upravljačkom tijelu u okviru Ministarstva evropskih poslova i Ana Mariguesa Lorentzen, programska službenica za međunarodnu pomoć, socijalnu politiku i civilno društvo u okviru Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori.

Nakon uvodnih obraćnja Anđela Radulović, Rina Muhaj i Milena Ražnatović su predstavile EU programe za nauku i inovacije, obrazovanje i kulturu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније