Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Milica Sekulić, TVCG

19. 05. 2024. 07:24 >> 07:24
1
Čitaj mi:

BIJELO POLJE

Đalovića pećina: Još pet miliona i dvije godine radova

Projekat valorizacije Đalovića pećine odavno je trebalo da bude završen, a država da ubira prihode od tog značajnog turističkog resursa. Do prvih turista koji će poželjati da vide jedinstveni prirodni potencijal i skrivena blaga Đaloviće pećine, dijele nas pet miliona eura i još dvije godine radova, procjenjuju u opštini.

Umjesto da se žičarom vozimo do manastira Podvrh, a onda i do ulaza u Đalovića pećinu, projekat koji je najavljivan kao zamajac razvoja sjevera, godinama stoji nezavršen.

U Turističkoj organizaciji grada kažu da se predugo čeka da biser skriven u pećini bude dostupan turistima.

“Otvaranje Đalovića pećine bi sigurno impliciralo da brojni investitori dođu u Bijelo Polje u smislu otvaranja novih smještenih kapaciteta, znači otvaranja hotela, takođe brojnih ugostiteljskih objekata i povećao se broj sugrađana koji bi htjeli da rade usluge smeštaja”, kaže Violeta Obradović, direktorica TO Bijelo Polje.

Projekat valorizacije jedinstvenog potencijala ne samo u regionu već i u Evropi počeo je 2019.

Završetak radova se prolongirao prvo zbog pandemije, a onda je, kažu u opštini, došlo do promjene vlasti kada se na kratko sve zaustavilo.

Ovih dana ohrabruje obećanje nove vlade da će se započet privesti kraju.

“To su projekti koje samo treba pokrenuti sa mrtve tačke”, kaže Mensur Hajdarpašić iz Opština Bijelo Polje i dodaje da je opština svoj dio posla uradila.

Iz Uprave za kapitalne projekte kažu da je do sada završen veći dio posla, no kada će sve biti finalizovano nije su mogli da preciziraju. Kažu da je do sada utrošeno 18 miliona eura.

“Imamo ukupno zaključenih ugovora oko 23 miliona koji trebaju da se realizuju”, navodi Žarko Ćetković iz Uprave za kapitalne projekte.

Dok se čeka da sve bude gotovo država svakog dana propušta sigurnu dobit.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније