Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B. [ foto: Ozren Zogović ]

16. 05. 2024. 06:53 >> 06:53
Čitaj mi:

Resursni centar PODGORICA

Matura bez glamura: Ponosni na rezultate, rad i trud

Crveni tepih, svečane haljine, odijela, defilei, skupi automobili, restorani ili hoteli. Tako se ovih dana širom Crne Gore proslavljaju mature. U Resursnom centru za djecu i mlade "Podgorica" drugačija slika. Škola ima polumaturanta Haziza Hotia i Danila Nedića maturanta, a odlučili su da kraj jednog razdoblja obrazovanja i odrastanja obilježe zajedno đaci, profesori i porodice i to u prostorijama škole.

Haziz Hoti je uspješno završio deveti razred i ponosan je na znanje koje je stekao u Resursnom centru. Polumatura je za njega veliki dan.

“Ponosan sam na stečeno obrazovanje i moja porodica je ponosna”, kaže on i dodaje da je zahvalan i školi i drugarima na druženju i proslavi.

Maturant Danilo Nedić ističe da je ponosan što završava i proslavlja jedan dio odrastanja i obrazovanje.

Zahvalan je Centru na znanju i obrazovanju koje je dobio tokom godina učenja i obrazovanja u toj ustanovi.

Ništa kaže ne bi mijenjao, a nakon završene srednje škole plan mu je da nađe posao.

I za Danilovog oca Iliju, ovo je bio veliki dan. Kaže da nije pogriješio kada je odlučio da mu se sin obrazuje u Resursnom centru. Iza Danila sada su rad trud i stečeno znanje.

Direktorica Resursnog centra za djecu i mlade "Podgorica" Marijana Antonijević kazala da su zajednički odlučili da i ove godine maturu dvojice đaka proslave u školi.

“U vremenu kada glamur i sjaj obilježavaju maturske večeri širom Crne Gore, mi i dalje težimo nečemu drugom, vrijednostima koje nijesu kratkotrajne i prolazne. Na tradicionalan način, kao i prethodnih godina, zabava u čast naših polumaturanta i maturanta je u holu Resursnog centra, što ne umanjuje vrijednost ove važne večeri, naprotiv, sve je u duhu dobrog rasploženja, protkanog emocijama koje prate ovakve trenutke”, poručila je direktorica na svečanosti.

Antonijević se zahvalila roditeljima koji su, kako kaže, Resursnom centru povjerili svoju djecu, koja su postala dobri, vaspitani ljudi i dobri učenici.

“Danilu i Hazizu želim da ostanu snažni, borbeni i spontani, jer sa takvim osobinama koje oni posjeduju stiže se uvijek do cilja. Hvala i roditeljima i zaposlenim što su ih saradnjom odvažili da mogu samouvjereno da idu dalje”, navela je Antonijević.

Ona se zahvalila i muzičaru Srećku Savoviću koji je i ove godine, sa svojim bendom, poklonio nastup i zabavu maturantima, porodicama, svim đacima i zaposlenim u Resursnom centru Podgorica.

U Resursnom centaru za djecu i mlade Podgorica edukuju se i rehabilituju djeca, omladina i odrasli sa tjelesnim ili senzornim smetnjama, kao i oni sa kombinovanim smetnjama i to u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније