Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Kristina Lečić, A.B. [ Mreža, TVCG ]

15. 05. 2024. 07:50 >> 07:50
Čitaj mi:

SPOJILI LIJEPO I KORISNO

Dan škole u Spužu: Djecu uče da odrastu u prave ljude

U Osnovnoj školi "Njegoš" u Spužu sinoć je bilo veselo. Proslavu dana škole obilježila je i donacija, a novac će iskoristiti za nove podove u učionicama.

U programu su učestvovali i učenici.

Učenica Tatjana Vukeljić kaže da svojim radom i svojim trudom želi da ostavi neko bolje sjutra za ostale generacije.

"Jako sam ponosna što sam dio jedne ovakve akcije i što mogu doprinijeti da moja škola izgleda bolje", kazala je ona. 

I Kristina Eraković je dio ove lijepe i humanitarne akcije.

"Veoma je značajno što ćemo renovirati podove u školi za bolje uslove narednim generacijama da bi uživali u školi", dodala je ona. 

U hodniku škole izložena su djela umetnika i stvaralaca sa područja Danilovgrada, koji su za ovu priliku donirali svoja umetnička djela.

Među njima našli su se radovi učenice sedmog razreda Valentine Stijepović. Ukoliko ih proda, tako može pomoći svojoj školi.

"Pripremila sam nekoliko portreta. Većina je rađena grafički, a jedan je u boji. Najveće interesovanje mi je za portrete, jer su po meni najlakši za crtanje", smatra ona. 

Ovaj događaj važan je ne samo za decu, već i njihove nastavnike. Svojim trudom i radom uče djecu da budu humani i da izrastu u prave ljude.

Prema riječima nastavnice Nade Bajović, važno im je da podstiču dječje stvaralaštvo, a i da u školi imaju što bolje uslove za rad.

"Upravo iz tog razloga i tim povodom i organizujemo ovo donatorsko veče u našoj školi. Jako smo srećni i uzbuđeni zbog prilike da i sami doprinesemo i učestvujemo u realizaciji jedne takve akcije", kazala je ona.

Direktorica škole Tatjana Jokić podsjetila je da su im resornog ministarstva obećali novi nameštaj.

"Odlučili smo se na ovu akciju i razrađujemo je posljednjih nekoliko mjeseci, sa ciljem da prikupimo što više sredstava da bi se podovi i učionicama sanirali", zaključila je ona. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније