Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.B. [ Portal RTCG ]

21. 04. 2024. 15:55 >> 16:04
Čitaj mi:

INTERNACIONALNA MREŽA

Opština Bar postala nova članica Partnerstva za otvorenu upravu

Opština Bar saopštila je da je postala dio velike internacionalne mreže Partnerstva za otvorenu upravu na lokalnom nivou – Open Government Partnership local (OGP Local).

Kako su naveli, od 138 pristigih prijava, kandidatura Opštine Bar našla se među 55 odabranih, čime su i zvanično, od 16. postali dio OGP local inicijative.

"Opština Bar je zavrijedila mjesto u društvu lidera koji rade s građanima i organizacijama civilnog društva na implementaciji akcionih planova prilagođenih lokalnom kontekstu i koji imaju za cilj da poboljšaju zajednicu na principima otvorene uprave. Naša misija je da učinimo lokalnu upravu participativnom i transparentnijom", piše u saopštenju. 

Međunarodno partnerstvo za otvorenu upravu predstavlja svojevrsnu platformu za formiranje lokalnih saveza koji iniciraju promjene u neposrednom okruženju, učeći jedni od drugih i sarađujući sa kolegama iz cijelog svijeta kako bi obezbijedili bolje politike za građane.

Partnerstvo za otvorenu upravu (OGP) obuhvata 75 zemalja i 104 lokalne samouprave – predstavljajući više od dve milijarde ljudi – i hiljade organizacija civilnog društva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније