Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ Anadolija ]

24. 03. 2024. 14:39 >> 15:27
4
Čitaj mi:

U PODGORICI

Održan marš mira i skup podrške Palestini

U Podgorici je održan Marš mira i skup podrške "Crna Gora za Palestinu". Skup je krenuo od Capital plaze koja je u vlasništvu izraelske kompanije "BIG CEE". Okupljeni su marširali pored Ambasade Sjedinjenih Američkih Država, gdje su se na trenutak zaustavili, skandirajući “Free Palestine” i “Stop genocidu”.

Skup je organizovao Pokret solidarnosti sa Palestinom. Sa skupa, kojem je prisustvovalo više stotina građana, upućena je poruka Vladi Crne Gore da uvede sankcije Izraelu i da obustavi kupovinu oružja od ove države.

Petar Knežević iz Pokreta solidarnosti sa Palestinom poručio je da Vlada i Skupština Crne Gore treba da urade konkretne korake.

"Pozivamo Skupštinu Crne Gore da što prije usvoji rezoluciju o genocidu Izraela nad Palestinom. Takođe, pozivamo Vladu da uvede sankcije Izraelu i da obustavi kupovinu oružja od ove države", kazao je Knežević.

Građanski aktivista Elvis Beriša istakao je da stvari treba nazvati pravim imenom.

"Trenutno se vrši genocid nad narodom Palestine", kazao je Beriša.

Pjesnikinja Lejla Kašić, pozvala je političare da pokažu više senzibiliteta prema Palestini.

"Gaza trenutno krvari", istakla je Kašić.

Skup je završen ispred Skupštine Crne Gore, a protekao je mirno, a obezbjeđivao ga je veliki broj policijskih službenika.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније