Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ Gradski Portal ]

14. 03. 2024. 19:03 >> 19:33
Čitaj mi:

RTV PG

“Podgorica u fokusu, najavljene brojne novine”

Uredništvo i menadžment Gradske RTV najavili su na današnjoj sjednici Savjeta niz promjena u programu, poručivši da će se buduća programska šema zasnivati na sadržajima koji se tiču, prije svega, Podgorice ali će u fokusu biti i društvene, ekonomske, političke i dječije teme.

Na sjednici su predstavljeni podaci koji pokazuju rast gledanosti Gradske TV za 150% u februaru u odnosu na januar 2024. godine. Takođe, poručeno je i da su posjete na Gradskom portalu uvećane za 26% u januaru 2024. godine, u odnosu na novembar 2023. godine.

Šef produkcije Gradske RTV Rade Jocović ukazao je na probleme sa kojima su se suočili.

“Produkcija nije bila adekvatno postavljena, pozicije zaposlenih i sektori… Zaposleni nijesu mogli adekvatno da odgovore na radne obaveze, jer sistematizacijom ne pripadaju određenim sektorima. Željeli smo da stvari postavimo jasnije i efikasnije da produkcija hronološki odgovori potrebama televizije”, kazao je Jocović.

Navodi da su tri službe definisane u okviru produkcije.

“Uvedene su promjene organizacionog tipa. Uvedena je precizna organizaciona struktura kakva priliči javnom servisu. Imamo 43 zaposlena koji strukovno pripadaju sektorima”, naveo je Jocović.

O programskoj šemi i promjenama, kao i planovima, na sjednicu Savjeta govorio je Nemanja Lacman, zamjenik glavnog i odgovornog urednika.

“Emisija “Znam da znaš” prestaće sa emitovanjem od petka, jer smo svaki dan gubili po jednu osobu iz informativne redakcije. Emisija “Pressing” od nedavno ima dva gosta, čime se pokrivaju političke teme u tom terminu. Uvodi se TV promocija tri puta po 15 minuta u toku dana od ponedjeljka”, kazao je Lacman.

On navodi da su trenutno u fazi analize zatečenog stanja, a u planu je vraćanje forme jutarnjeg programa kakav je bio, ali osavremenjen u trajanju od tri sata, od 7 do 10 sati ujutru, dok se u popodnevnom terminu uvodi Gradska hronika koja će trajati sat vremena.

“U planu su emisije: Epicentar, koja je ekonomskog karaktera, kratke gradske forme u saradnji sa glavnim gradom – “Pitajte grad” gdje građani pitaju službe, a cilj je dnevno politički sadržaj pretvoriti više u gradske i društvene teme. Jutarnji program će tome odgovoriti, zatim emisije koje su posvećene Glavnom gradu i informativni program koji se bavi više gradom”, kazao je Lacman.

U saradnji sa TO Podgorica biće realizovana petnaestominutna emisija o turističkoj ponudi Podgorice.

“Osim crtanih filmova i kratkih formi emisija, fokus će biti na dječiji program vikednom. Uspostavljena je već saradnja sa JPU Ðina Vrbica. Drugi segment dječijeg programa jeste naše nastojanje da uspostavimo saradnju sa UNICEF-om, gdje će se raditi na afirmaciji vaznih tema za predškolski i školski uzrast. Riječ je o edukativnom dnevniku, koji bi vodila djeca. Emisija o pravima djece sa invaliditetom koja će biti emitovana u okviru Vikenda na Gradskoj. Kulinarski kutak sa đacima škole “Sergej Stanić”, upotpuniće program za najmlađe”, naveo je Lacman.

U planu je i emisija humorističkog tipa koja bi se bavila podgoričkim slengovima.

“Emisija “Povratak na selo” koja bi predstavila zivot žena na selu, kao i mladih koji koriste subvencije glavnog grada. Emisija “Stazama života” koja je u planu takođe govoriće o tihim, autenticnim herojima grada, zaposlenima u gradskim preduzećima poput “Zelenila”, “Čistoća”… Cilj lokalnog javnog emitera jesu lokalne i gradske teme. U junu ćemo dostaviti kompletnu programsku šemu”, najavio je Lacman.

Sjednica je prekinuta je nakon što je tražena dopuna sistematizacije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније