Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

22. 02. 2024. 18:49 >> 18:49

PRVA SJEDNICA RADNE GRUPE

Funkcionisanje mjesnih zajednica za ozbiljnu reviziju

Funkcionisanje mjesnih zajednica nije dobro i treba pristupiti ozbiljnoj reviziji, saopšteno je na prvoj sjednici Radne grupe za izradu Predloga odluke o mjesnim zajednicama. Naveli su da odluka o mjesnim zajednicama mora na najbolji način izraziti potrebe građana za neposrednom demokratijom i odsustvom partijskih interesa kada su mjesne zajednice u pitanju.

Na sastanku je bilo riječi i odnosu Odluke o mjesnim zajednicama sa Zakonom o lokalnoj samoupravi koji je u izradi. “Ukazano je na mogućnost da Odluka bude nekompatibilna sa novim zakonom, zbog čega se trebaju pripremiti sugestije i na nacrt zakona”, navodi se u saopštenju.

Članovi Radne grupe saglasili su funkcionisanje mjesnih zajednica nije dobro i da treba pristupiti ozbiljnoj reviziji. “Odluka o mjesnim zajednicama mora na najbolji način izraziti potrebe građana za neposrednom demokratijom i odsustvom partijskih interesa kada su mjesne zajednice u pitanju”.Naredna sjednica na kojoj će se razmatrati načelne i pojedinačne primjedbe i sugestije na radnu verziju odluke, održaće se za desetak dana, a sve sa ciljem da se do naredne sjednice Skupštine Glavnog grada pripremi predlog rješenja.

Sjednici su prisustvovali- predsjednica Slađana Anđušić, v.d. sekretarke Sekretarijata za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom; odbornici mr Vasilije Čarapić, Stefan Vešović, Mitar Šušić, Miloš Mašković, mr Andrija Klikovac, te Nikola Jočić, rukovodilac Sektora za normativne poslove u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom; Biljana Bošković, šefica Odjeljenja za normativne poslove i praćenje sistema lokalne samouprave u Sekretarijatu za lokalnu samoupravu i saradnju sa civilnim društvom i Irena Kićović, sekretarka Radne grupe.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније