Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.J.

22. 02. 2024. 06:36 >> 20:38
1
Čitaj mi:

MIHAEL BADER

Bez adekvatnih letova nema ni njemačkih turista

U situaciji smo da postoji veliko interesovanje turista za Crnu Goru, ali nemamo adekvatne avionske linije. Moramo da shvatimo - bez adekvatnih letova, nema ni njemačkih turista, poručio je u razgovoru za naš portal Mihael Bader, predsjednik fondacije "Budućnost crnogorskog turizma".

Dugogodišnji turistički radnik i Njemac koji godinama živi u Crnoj Gori, osvrnuo se i na aktuelnu ponudu niskobudžetne kompanije "WizzAir". Turisti koji tom kompanijom iz Njemačke žele doći u Crnu Goru, mogu to učiniti samo iz Dortmunda i Memingena a od maja će imati i austrijski Beč kao opciju.

Iz Frankfurta i Minhena moguće je doći letovima Air Montenegra, ali to, prema njegovom mišljenju, nije dovoljno.

"Još 2020. godine Montenegro Airlines je letio do Dizeldorfa, Frankfurta, Hanovera, Lajpciga i Minhena. Dodatno su postojali letovi kompanija Condor, Lufthansa, Lauda, Eurowings... Sada postoje letovi do Dortmunda, Berlina, Hamburga, Memingena, Ninberga, Karlsruha, Badena, Kelna, Frankfurta, Lajpciga i Beča... ali sve iz Tirane, ne iz Podgorice ili Tivta", kazao je on.

Da nije dobro to što je avio povezanost iz Njemačke ka Crnoj Gori loša, potvrdio je boraveći od 14. do 18. februara ove godine ispred TO Bar na sajmu u Minhenu.

"Nekoliko ljudi nam se obratilo i reklo da nema povoljnih avionskih karata iz Njemačke za Crnu Goru i da je dostupnost do Albanije mnogo bolja. Mi imamo već prve rezervacije za predstojeću ljetnu sezonu, a gosti nam dolaze preko Tirane, jer su karte jeftinije, bez obzira što moraju platiti ne tako jeftin prevoz do Bara", kazao je Bader.

Cijena transfera iz Tirane do Bara je oko 100 - 150 eura u jednom pravcu i u zavisnosti od gužve na granici traje od tri do pet sati.

Kad se sve uzme u obzir, Bader kaže da se postavlja logično pitanje - zašto ljudima otežavamo da dođu kod nas?

"Gost odlučuje gdje ide, ne mi, tako da neće biti iznenađujuće ukoliko se turisti ove godine odluče za neke druge destinacije. One do kojih će doći boljim i jeftinijim pristupom. Ovaj problem se mora pod hitno rješavati, jer turisti uveliko bukiraju svoj odmor, ili su ga već bukirali", zaključio je Bader.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније