Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

19. 02. 2024. 11:59 >> 16:17
12
Čitaj mi:

Milojko Spajić

Nećemo popustiti pod pritiskom, 15% neto povećanje od 1. septembra

Premijer Milojko Spajić pozvao je prosvetare da razgovaraju sa Vladom, da nema potrebe za štrajkom, te da neće "popustiti pod pritiskom" i odstupiti od svoje odluke 15 odsto neto povećanja plata na kraju trećeg kvartala.

Spajić je rekao da nije istinita informacija da se nije uključio u pregovore sa prosvjetarima. 

"Vrlo smo ozbiljno shvatili njihov štrajk. Imam veliku empatiju prema prosvjetarima", kazao je  on. 

Istakao je da Vlada želi da promijeni zakon. 

"Mi smo rekli da možemo 100 posto da garantujemo povećanje neto od 15 odsto od septembra. Zato meni nije jasno zašto bi neko išao u štrajk", kazao je on. 

On smatra da je način na koji je dogovoreno bruto povećanje od 10 odsto ranije uništilo sistem. 

"Bavićemo se održivim rješenjima. Povećanje od 15 odsto neto, promijenićemo zakon. Pozivamo prosvjetare da razgovaraju sa svojom Vladom. Mi nećemo popustiti pod pritiskom i odstupiti od svoje ponude", kazao je premijer.

Poručio je da će sve biti razjašnjeno na sastanku Vlade i Sindikata u srijedu.  

Spajić je, odgovarajući na pitanja novinara kazao  da će vrlo brzo biti postavljeni ambasadori uz konsultacije sa predsjednikom države Jakovom Milatovićem. On je istakao da Vlada ima kvalitetna rješenja za predstavnike Crne Gore u inostranstvu. Takođe, istakao je da ne zna zašto bi neko imao išta protiv ulaska Bošnjačke stranke u Vladu.

Izjavio je da nije dobro interpretirano da ga bezbjednosni sektor ne zanima. On je kazao da je i te kako zainteresovan za taj segment, ali da ne želi da se miješa i da utiče na to.

Nakon sastanka sa pomoćnikom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O’Brajenom kazao je da očekuje više trgovine, investitora i turista iz Amerike. O Brajen je kazao da sa ovom Vladom postoji šansa da se krene u dublju integraciju, te da je njeno veliko postignuće to što vrhovni državni tužilac i glavni specijalni tužilac rade u punom kapacitetu.

 

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније