Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

19. 02. 2024. 08:36 >> 09:03
2

ŠTRAJK

JPU "Đina Vrbica" radiće puno radno vrijeme

Javna predškolska ustanova “Đina Vrbica” funkcionisaće nesmetano uprkos štrajku prosvjetnih radnika koji je počeo danas, kazala je za TVCG portparolka Dragana Bijelić. Ona je istakla da osoblje koje koje se izjasnilo za štrajk neće realizovati sa djecom frontalni rad, ali su u obavezi da budu na radnom mjestu.

Bijelić je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazala da će zaposleni u njihovoj ustanovi dolaziti na posao i ispunjavati svoje radne obaveze u skladu sa redovnim rasporedom.

„Osoblje koje se izjasnilo za štrajk neće realizovati programe vezano iz važećeg redovnog sadržaja za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, odnosno neće izvoditi sa djecom frontalni rad, ali su u obavezi da budu na radnom mjestu. U svojim radnim knjigama napisaće da su u štrajku“, kazala je ona.

Kazala je da će zaposleni koji se nijesu izjasnili za štrajk u potpunosti ispunjavati svoje obaveze.

„Da istaknemo da će JPU "Đina Vrbica" ispuniti svoje obaveze prema djeci i roditeljima u obimu koje predviđa ugovor. Vodili smo se da je ovo kompromisno rješenje. Da smo primijenili minimum procesa rada koji je predviđen štrajkom, direktor bi morao da rasporedi osoblje po drugim vaspitno-obrazovnim ustanovama, što bi izazvalo negodovanje i pogoršalo međuljudske odnose", kazala je ona. 

Prosvjetni radnici u skoro 160 škola danas su počeli štrajk, nakon što juče nije postignut dogovor predstavnika Sindikata prosvjete i Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija o mogućem povećanju plata.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније