Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ Mina ]

05. 02. 2024. 13:36 >> 13:36
Čitaj mi:

SUDSKI SAVJET OBJAVIO

Vukić i Vuković kandidati za predsjednika Vrhovnog suda

Sudija Vrhovnog suda Ranko Vukić i sutkinja Apelacionog suda Ana Vuković kandidati su za predsjednika Vrhovnog suda Crne Gore.

Kako je objavljeno na sajtu Sudskog savjeta, Vukić i Vuković su se prijavili na konkurs za izbor predsjednika Vrhovnog suda, koji je objavljen 19. januara.

kandidati su bili poznati još 2. fabruara ali se čekalo do danas sa zvaničnom objavom zbog eventualnih prijava poštom.

Mjesto predsjednika Vrhovnog suda upražnjeno je od odlaska Vesne Medenice sa te funkcije 31. januara 2020. godine, a od tada je na čelu tog suda Vesna Vučković, kao vršilac dužnosti predsjednika.

Vučković je dva puta bila kandidat za predsjednika, ali za prvu kandidaturu nije dobila potrebnu većinu glasova na Opštoj sjednici Vrhovnog suda, dok je od druge odustala prije glasanja.

Za izbor predsjednika Vrhovnog suda potrebno je da kandidata dvotrećinskom većinom podrže sve sudije tog suda, a potom da dobije dvotrećinsku podršku i na Sudskom savjetu.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније