Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ Portal RTCG ]

29. 01. 2024. 18:07 >> 18:07
1
Čitaj mi:

Dragoslav Šćekić

"Popović Samardžić se samopromoviše napadima na mene"

Bivši ministar zdravlja Dragoslav Šćekić reagovao je na današnje navode predsjednice Sindikata doktora medicine Milene Popović Samardžić da je vlast u poslednje tri godine olako davala obećanja o poboljšanju situacije u zdravstvenom sistemu. 

 Reagovanje penosimo integralno:

"Na poziciji ministra zdravlja sam u mandatu bio tri mjeseca, a u tehničkom mandatu 14 mjeseci. Za to vrijeme sam obećao potpuno infrastrukturno i tehničko obnavljanje zdravstvenih ustanova na teritoriji naše drzave. Podsjetiću vas da je u tom periodu zapošeta izgradnja 3  klinike: za Mentalno zdravlje, Dermatovenerologiju i Infektivnu u okviru Kliničkog centra, a u okviru Instituta za javno zdravlje Centar za vanredne situacije u zdravstvu.

Građani će u narednim mjesecima u punom kapacitetu imati prilike da koriste ove objekte.

Dalje osnovana su dva Klinicko-bolnička centra ( Berane i Kotor ), što jasno pokazuje namjeru da se zdravstvena zaštita na tercijalnom nivou priblizi pacijentima sjevera i juga drzave. Vojna bolnica Meljine je vraćena u okvire javnog zdravstva, te je na taj način spriječeno njeno gašenje.

Rekonstruisano je 6 jedinica Zavoda za hitnu medicinsku pomoć.

Rekonstruisano 8 mikrobioloskih laboratotija , po svetskim standardima za ovu vrstu laboratorija.

Idejno rjšenje projekta Urgentnog centra Crne Gore, Doma Zdravlja City kvart, projekat u toku Hematologije sa PET/ CT skenerom, rekonstruisano većina odeljenja u KCCG...

Započet postupak nabavke 4 magnetne rezonance, na taj način bi se, maltene, za tu vrstu pregleda liste čekanja svele na minumum.

Ovo je samo dio onog sto je urađeno i nabavljeno. Jedno je sigurno, da nijednu zdravstvenu ustanovu nije zaobišao ciklus zanavljanja opreme i rekonstrukcija prostora u kom naši ljekari rade.

Dozvolite mi da se osvrnem na najznačajniji resurs u zdravstvu, a to su naši ljekari, njima je za vrijeme mandata u kom sam bio ministar doslo do povećanja zarada, takvog, da su posle dugo vremena njihove zarade na pristojnom nivou. To, i drugi pozitivni trendovi koje smo započeli uslovili su promjenom trenda te vise naši ljekari ne napuštaju Crnu Goru, već su naše zdravstvene ustanove po prvi put u poslednjoj deceniji osnažene prilivom desetina novih ljekara.

Ličnim angažovanjem ministra , 57 ljekara je dobilo stalni boravak i priliku da trajno ostanu u zdravstvenom sistemu. Sa ponosom mozemo govoriti o ovom.

Što se tiče gospođe Samardžić, jasna je namjera da kroz napad na mene, koji nisam više dio zdravstvenog sistema vrši neku vrstu samopromocije. Mišljenja sam da o njenom radu najbolje govori činjenica da sindikat koji vodi nije uspio da dođe do reprezentativnosti a koliko mi je poznato osnivanjem sindikata na primarnom nivou broj ljekara koje ona zastupa je manji od 50. Način na koji je obavljala tu funkciju i koliko je uspješna u tom poslu govori i činjenica da se sad bavi i vodjenjem podkasta, pisanjem projekata, praćenjem izjava ministra sporta, takoreći svim sem zdravstvom, koje vrlo često ostavi zbog ličnog interesa i profiterstva".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније