Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ Dženana Kuč, TVCG ]

31. 12. 2023. 08:57 >> 08:57
3

KOŽAR

Na prelazu Dračenovac više putnika nego uoči Nove 2023.

Granični prelaz u Dračenovcu ujedno i jedan od najfrekventnijih u našoj zemlji u pretprazničnim danima na dnevnom nivou, u prosjeku, je prešlo oko 4.000 putnika i oko 1.500 vozila.

Kako je kazao Alen Kožar, zamjenik komandira stanice granične policije u Rožajama nije bilo nekih većih iregularnosti.

"Sve je pod kontrolom i sve ide redovnim tokom. Iako imamo povećane gužve na graničnom prelazu, u prosjeku, zadržavanja su minimalna, nekih 5 do 10 minuta. Uvode se sve mjere kako bi zadržavanja bila minimalna. U slučaju da su zadržavanja duža od 30 minuta, primjenjujemo član 34 Zakona o graničnoj kontroli, a to je pojednostavljena granična procedura", objašnjava Kožar.

Tu proceduru su morali da primijene prije nekoliko dana, u jutarnjim časovima.

"Ima više ulazaka u zemlju zbog predstojećih praznika. Najviše ulazaka imamo iz zemalja okruženja, prevashodno državljani Srbije, ali i državljani zemalja Zapadne Evrope, gdje veći broj naših državljana boravi na privremenom radu ili iz nekog drugog razloga", kazao je Kožar.

Što se tiče uporednih podataka tokom 2023. Kožar ističe da podaci pokazuju da je promet veću u ovoj godini za nekih 26 procenata putnika i 25 procenata vozila.

"Putnicima savjetujem da prije kretanja na put pribave sva potrebna dokumenta i informacije o svim relevantnim informacijama za prelazak državne granice kako bi izbjegli zadržavanja", poručio je komandir.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније