Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

29. 12. 2023. 16:18 >> 16:25

SAVJET RTCG

Usvojen finansijski plan za 2024. godinu

Savjet Javnog servisa sa šest glasova usvojio je finanski plan za poslovanje naše medijske kuće za 2024. godinu na današnjoj sjednici tog tijela.

RTCG dobiće 18, 7 miliona eura iz budžeta po novoj metodologiji, odnosno 1,34 odsto tekućeg budžeta. 

Članica tog tijela, potpredsjednica Marijana Camović - Veličković imala je primjedbe na izvještaj koji je predstavljen i rekla je da je novac mogao i trebao biti bolje raspoređen.

“Ali šta je - tu je. Odustali ste od brzog punjača za električna vozila, a to je svakako bila bačena para. Problematična su mi i nova vozila jer je mnogo uloženo i na opremu i na video nadzor, kao i na kancelarijski namještaj. Imamo 750 zaposlenih i treba nam pola miliona za ekpertske usluge tu nema objašnjenja”, navela je Camović - Veličković.

Rekla je da opremanju kuće nema kraja i da se mnogo troši na adaptaciju zgrade Javnog servisa.

Raonić joj je odgovorio da očigledno nema elementarno znanje o vođenju ovako ozbiljnog sistema, ali da očigledno ima mnogo hrabrosti, čim bez pripreme ulazi u raspravu koja je vrlo ozbiljna i važna jer je u pitanju raspoređivanje 20 i kusur miliona eura.

“Ulazite u raspravu oko ovog dokumenta na ovako površan način gdje se koriste riječi “čini mi se” i “manipulacija” isl. Sve ove stvari koje su vezane za novac se izuzetno i pažljivo provjeravaju na više načina. Kolege iz službe finansija su već dvije godine u reviziji”, ukazao je Raonić.

Kategioričan je da zaposleni koji rade na finansijskom planu, taj posao obavljaju oprezno. 

“Oni precizno rade. Neprijatno mi je da čuju ove ocjene. Kažete da adaptaciji zgrade nema kraja. Zgrada je stara 40 godina i ekser se tu nije zakucao. Jednoj koleginici je pala daska pored glave pa se čude što sređujemo prostorije deska. Uštedjeli smo 30.000 eura na električna auta, i ogromne su uštede po tom pitanju. Traži se da Savjet dobije izvještaj o radovima, a to ne dobijam ni ja, već tu zakonom postoje odredbe pa se time bave izvođači radova i inspekcije koje su su dolazile i provjeravale nas. Utvrdile su da je sve urađeno u skladu sa zakonom”, rekao je Raonić.

Navodi da se vaga svaki euro, te da je adaptacija bila neophodna.

“Prokišnjava nam studio. Tako će da se unište kamere i rasvjeta koji su milionski vrijedni. Adaptacija kasn jer niko prije mene nije se bavio sređivanjem zgrade”, konstatovao je Raonić.

Rekao je da ne bježi od toga da odgovore svim medijima oko svega što ih interesuje kako ne bi iz kuće izlazile pogrešne informacije.

“NVO sektor koji je vrlo kritički nastrojen prema nama stavio nas je na drugo mjesto po infomacijama koje objavljujemo i da smo transparentni. Radićemo sve da budemo na prvom mjestu po tom pitanju”, naveo je Raonić.

Camović - Veličković mu je odgovorila da sve što kaže o radu Javnog servisa nije vrijedno komentara jer je, kako je ocijenila, uzurpirao to mjesto.

Raonić je upitao da li će dati ostavku ako institucije utvrde da je zakonito došao na funkciju, ali mu ona na to pitanje nije konkretno odgovorila.

“Ja znam kako sam izabran i šta je presuda i šta tu piše i da je razlog za famu koalizija Zakona o RTCG i Zakona o ASK. Dao sam ostavku na mjesto Savjeta AEM u zakonskom roku i nakon sedam dana dao ostavku. Moliim vas da ne pravite afere o Javnom servisu, nego recite da li ste spremni da podnesete ostavku kad se objavi presuda ako ona bude u moju korist?”, upitao je Raonić.

Kaže da nije bio u konfliktu interesa, te da je u slučaju kad ga je Savjet opet izabrao za funkciju koju obavlja, njima data mogućnost da izaberu od prijavljenih kandidata.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније