Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M.Lj.

28. 12. 2023. 09:36 >> 09:53
Čitaj mi:

PEJOVIĆ NA ODBORU

Popisano 627.340 osoba, preliminarni podaci do 25. januara

Direktor Uprave za statistiku Monstata Miroslav Pejović kazao je da je do danas u Crnoj Gori popisano 627.340 osoba, 201.935 domaćinstava i 365.139 stanova. On je Odboru za praćenje primjene Sporazuma o uslovima održavanja popisa kazao da će do 30. decembra biti popisani svi građani koji se jave do kraja dana, a da preliminarne podatke možemo očekivati 25. januara. Dodao je da nije prijavljena ni jedna nepravilnost.

 

Pejović je poslanicima kazao da je Monstat juče imao veliki broj poziva građana koji nijesu popisani.

“Popis se definitivno završava danas, ali smo htjeli da izađemo u susret svakom građaninu koji se javi do kraja dana sa zahtjevom da bude popisan. Ukoliko se ne stigne danas, onda sjutra ili prekosjutra", kazao je Pejović i dodao da su se iz Monstata tim povodom javili Vladi. 

Na pitanje kopredsjednika Odbora Nikole Rakočevića kada počinje druga faza, odnosno unos podataka u bazu, Pejović je odgovorio da će nakon praznika biti raspisan oglas za operatere.

"Još razmišljamo o broju, 60 ili 120 operatera. Planirali smo da radimo u dvije smjene kako bi proces unosa podataka što brže završili", odgovorio je Pejović.

Poručio je da samo Monstat može da interpretira podatke. Pozvao je društvene aktere da se suzdrže od interpretacije podataka.

“Plan je da preliminarne podatke objavimo 25. januara i nakon toga ćemo imati preciznije podatke", rekao je Pejović.

Pozvao je građane da do 16 časova pozovu Monstat na  broj 020/230811 i 068851500 ili da pošalju mejl na adresu contact@monstant.org ukoliko žele da budu popisani. Popisivači će doći da to izvrše do 30. decembra. Poslanik DPS-a Jevto Eraković zatražio je od Pejovića da Odbor do večeras dobije informaciju koliko se građana danas javilo. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније