Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Драгана Шундић, ТВЦГ

04. 12. 2023. 16:40 >> 16:55

PRIZNANjA POVODOM DANA VOLONTERA

Nagrade Filipu Markoviću i Volonterskom klubu OŠ "Bratstvo i jedinstvo"

U Skupštini su dodijeljene nagrade najboljim volonterima povodom njihovog dana koji se obilježava sjutra. S dodjele je poručeno da su volonteri svuda u svijetu prepoznati kao nosioci promjena. Godišnja nagrada za volonterizam ove godine pripala je Filipu Markoviću koji je, kako je rečeno, predano radio na uređenju prostora u mjestu gdje živi i Volonterskom klubu Osnovne škole "Bratstvo i jedinstvo" koji već osam godina učestvuje u humanitarim i ekološkim akcijama.

"Pozvao bih sve da se uključe u volonterki rad i volonterski doprinos društvu kako bismo naše društvo uveli u progres", poručio je Marković.

Dobitnica nagrade Serija Kalač je istakla da su među volonterima i djeca 8. i 9. razreda i da imaju godišnji plan koji u hodu popunjavaju sa određenim aktivnostima koje naiđu, kao npr. humanitarne akcije za bolesnu djecu kojima treba pomoć.

Nagrade je uručio predsjednik Skupštine Andrija Mandić koji je tom prilikom poručio da se svijest o pomaganju održala u našem društvu.

"Volonterizam je u Crnoj Gori oduvijek bio prisutan i mislim da nepostoji niko ko makar jednom nije čuo neku priču svog pretka o tome kako se cijela zajednica okupila kako bi pomogla nekom drugom članu te zajednice" istakao je Mandić.

Izvršna direktorica ADP "Zid" Sanda Rakočević kaže da su prednosti volonterizma za zajednicu višestruke, ali ga, kako kaže zakon o radu ne prepoznaje na pravi način.

"Volontiranjem svjesno poklanjamo naše vrijeme i sposobnosti i energiju za dobrobit zajedici generalno i to nikada ne mogu biti pojedinci, jer ako su samo pojedinci u pitanju to više nije volontiranje", naglasila je Rakočević.

Sa dodjele je poručeno da su volonteri svugdje prepoznati kao nosioci promjena, a nagrade su uručene uoči 5. decembra, Dana volontera.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније