Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Бета/М.Л.Б.

04. 12. 2023. 09:20 >> 10:19
1

OMBUDSMAN UPOZORAVA

"Nasilje praktično postalo jedini način komunikacije"

U Crnoj Gori je nasilje praktično postalo jedini način komunikacije, i ono se ili toleriše ili relativizuje, kazao je za TVCG Ombudsman Siniša Bjeković. Problem je, kako navodi, što su među najugroženijim žene i djeca, kao i to što država nema odlučan odgovor na pitanje nasilja.

Podsjetimo Nikšićanin Boško Pavićević teško je povrijeđen prije dvije noći u centru Nikšića, kada ga je napala grupa muškaraca koje je snimao dok su čupali cvijeće na Trgu slobode, šutirali pse lutalice i turirali automobilom po trgu, koji je inače pješačka zona. On tvrdi da je napadnut nakon što su od njega tražili da izbriše snimak.

"Nije problem samo što se ovo dešava među odraslima, problem je što se dešava među djecom, i to vrlo često. Problem je što se dešava među ranjivim grupama, naročito prema ženama, prema članovima porodice, prema onima koji su najmanje u prilici da mogu na neki način da se odupru ovoj pojavi. Ali ono što nedostaje često jeste taj jedan efikasan i odlučan odgovor na takvu pojavu i da se konačno kao društvo vratimo tim osnovnim elementarnim vrijednostima, a to je da nakon svakog ljudskog konflikta slijedi ozbiljan razgovor u kome se taj konflikt treba ili može riješiti, a ne nikako da svako uzima pravdu u svoje ruke pa zato što mu se nije svidjelo nešto što se desilo na ulici, to rješava na svoj način“, poručio je Bjeković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније