Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

А.Б. [ Portal RTCG ]

28. 11. 2023. 16:17 >> 16:18
1

BOROVINIĆ BOJOVIĆ

"Naša zemlja ne može u EU dok svi građani ne budu imali struju i vodu"

Crna Gora ne može biti spremna za pridruženje Evropskoj uniji sve dok naši građani ne budu imali i kvalitetne puteve do kuće i uredno snabdijevanje vodom i strujom, smatra predsjednica Gradskog parlamenta Jelena Borovinić Bojović.

Borovinić Bojović je, govoreći na okruglom stolu „Lokalne samouprave u procesu EU integracija u Podgorici, pomenula i da građani moraju imati adekvatnu kanalizacionu mrežu, dobar kvalitet interneta i telefonije, i park u kojem će se igrati njihova djeca.

"Sve ono što zahtijeva visok kvalitet života koji uživaju građani Evropske unije", rekla je ona.

Zamjenik šefa Delegacije EU u Crnoj Gori Rikardo Seri pozdravio je inicijativu za održavanje okruglog stola i poručio da proces proširenja treba da obuhvati sve segmente društva, uklljučujući i lokalne samouprave.

"Lokalne samouprave su najbliže građanima i najbolje razumiju izazove sa kojima se oni suočavaju. Dakle, vi imate informacije koje najbolje možete iskoristiti za donošenje odluka. Vi se nalazite na prvoj liniji i od vas se očekuje da zadovoljite potrebe građana", rekao je Seri.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević u svojstvu predsjednika Upravnog odbora Zajednice opština (ZO) istakao je da ta asocijacija već godinama radi na promociji evropskih vrijednosti i standarda na lokalnom nivou. 

"Crnogorske opštine su iz evropskih fondova do sada povukle 124 miliona eura kroz implementaciju 167 projekata. Posebno je značajan rivolving fonda za uspješno povlačenje sredstava iz EU fondova, a ZO se sada zalaže i za formiranje fonda za izradu tehničke dokumentacije", zaključio je on. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније