Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.Љ.

28. 11. 2023. 14:02 >> 14:06

AMADEA

Kruzer se bori s vjetrom dok uplovljava u Bokokotorski zaliv

Kruzer Amadea, koji je u vlasništvu njemačke kompanije, privukao je pažnju mještana kada se jutros tokom uplovljavanja u Bokokotorski zaliv umalo prevrnuo. Iz Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama su kazali za Portal RTCG da su obaviješteni o događaju, ali da nije došlo do ugrožavanja bezbjednosti.

Na društvenim mrežama objavljen je snimak na kom se vidi kako jak vjetar nosi brod ka Oravcu.

“Okrenuo je pramac u vjetar i drži ga dok ne prestane da duva. Pratimo ga preko VTMIS Sistema”, kazali su nam iz Uprave.

Očevici komentarišu da zbog nevremena kruzer nije trebalo ni da uplovljava u zaliv.

Amadea je jedan od manjih kruzera koji je do sada uplovio u Boku. Dugačak je 192 metra. Putnici su na 14-dnevnom putovanju koje se završava 4. decembra.

Amadea sadrži 40 apartmana, od čega dva kraljevska i 254 kabine.

MUP je juče upozorio sve učesnike učesnicima u sistemu zaštite i spašavanja i pozvao na operativnu spremnost zbog najavljenog nevremena.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније