Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 11. 2023. 06:55 >> 06:56
1

SVE OČI UPRTE U VLADU

Novim budžetom obezbijediti novac za Đalovića pećinu

Mještani Bistrice nezadovoljni su uslovima na putevima, jer radovi su obustavljeni što im, kažu, stvara probleme. Još se čeka i na završetak projekta obnove Đalovića pećine. Sve oči sada su uprte u novu vladu od koje zavisi hoće li se za višemilionski kapitalni projekat, u budžetu za 2024.godinu, naći sredstva koja se čekaju već 4 godine.

Đalovića pećina, biser Crne Gore još neko vrijeme će biti skrivena od očiju javnosti. Kapitalni projekat, kojim je predviđena valorizacija tog prostora, 41. vlada najavljivala je kao jedan od najvećih i najznačajnijih u državi, no on do danas još nije završen. Radovi su obustavljeni, najveći problem zato imaju mještani Bistrice. Zbog nezavršenog puta, godinama muku muče stignu do grada.

U mjesnoj zajednici Bistrice za stanje u selu krive državu.

"Uvijek se nađe neko da je drugi kriv, lakše je to kazati. Ovdje se zna ko je kriv, ovdje je kriva država. Dok se god ne uspostavi da neko ima odgovornost, mi nećemo napredovati", kazao je Mujo Mahmutović , MZ Bistrica.

A ko je odgovoran za to što neiskorišćeni potencijal još čeka?

"Opština Bijelo Polje sve svoje obaveze koje je imala u sklopu ovog projekta je apsolutno završila. Međutim, nakon izbora 42. vlade su svi radovi stopirani. Takođe i 43. vlada Dritana Abazovića, nije ništa poradila da se ti radovi završe, nijesu prepoznali značaj ovoga kraja. Ovim putem želim da apelujem na novu vladu da za 2024. godinu u kapitalnom budžetu predvide sredstva kako bi se konačno svi radovi završili", kazao je Mensur Hajdarpašić, Opština Bijelo Polje.

Iz Uprave za kapitalne projekte u pisanom odgovoru stoji da je do sada za valorizaciju Đalovića pećine utrošeno 18 miliona eura. Projekat je stopiran rješenjem Agencije za zaštitu životne sredine na koje je Uprava uložila žalbu. nastavak radova zavisiće i od toga hoće li nova vlada na čelu sa Milojkom Spajićem kapitalnim budžetom opredijeliti nedostajuća sredstva.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније