Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

K. J.

31. 10. 2023. 14:44 >> 14:46

SAJT U FUNKCIJI

U Crnoj Gori uspostavljen kutak za potrošače

Stranica kutka za potrošače od danas je u funkciji i može joj se pristupiti putem sajta Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

Kako je saopšteno iz te ustanove, direktor Uprave Vladimir Đaković rekao je da je stranica nastala sa ciljem unaprijeđenja znanja i informisanosti potrošača o hrani, rizicima u hrani, načinu čuvanja i rukovanja hranom nakon kupovine, alergenima u hrani i obavještavanju potrošača o brzom povlačenju s tržišta određene hrane ili proizvoda.

“Informacije pružene na ovoj stranici su sve one informacije koje su bile predmet interesovanja javnosti, kao i potrošača u prethodnom periodu, ali i sve druge informacije za koje smo u Upravi smatrali da krajnjim potrošačima mogu biti od koristi”, saopštio je Đaković.

Zahvaljujući ovoj stranici, potrošači u Crnoj Gori mogu postaviti pitanje ili poslati inicijativu službenicima i inspektorima Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.

“Kutak za potrošače omogućava direktnu komunikaciju potrošača sa Upravom, ali i svih zainteresovanih lica i organizacija koje prate rad Uprave. Web stranica Kutak za potrošače obaveza je Uprave za 2023. godinu, kao dio Akcionog plana za sprovođenje Nacionalnog programa zaštite potrošača 2022-2024. godine“, ističe Saša Lješković, koji je predstavnik ove Uprave u nacionalnom Savjetu za zaštitu potrošača.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније