Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

17. 10. 2023. 09:49 >> 09:53

HIMNE CG I EU

Rađenović: Saradnja sa RTCG nezaboravno iskustvo, srce mi je puno

Operska umjetnica Tamara Rađenović koja je za Radio i Televiziju Crne Gore otpjevala himne naše zemlje i Evropske unije, kazala je da je za nju saradnja sa crnogorskim javnim servisom nezaboravno iskustvo. Direktorica produkcije u RTCG Aleksandra Vojvodić saopštila je da je naša kuća ponosna na ovaj projekat koji predstavlja veliki iskorak. Urednik kulturno-umjetničkog programa Senad Šahmanović u jutarnjem programu je predstavio i filmski program i kazao da RTCG ima ambiciozne planove.

„Imate divne, profesionalne ljude koji su snimali svih tih dana sa nama i mogu da kažem da mi je puno srce“, kazala je ona za emisiju "Dobro jutro Crna Goro".

Rađenović kaže da je ovaj projekat, koji je od nacionalne važosti, za nju velika privilegija.

„Snimali smo 10-ak dana. Imali smo avanturu od četiri ujutru do 10 uveče. Trudili smo da uhvatimo najljepše momente od svitanja do zalaska sunca“, priča umjetnica.

Direktorica produkcije u RTCG Aleksandra Vojvodić ističe da je tim RTCG pepoznao važnost tema koje spajaju našu tradiciju i multikulturalnost sa savremenim tekovinama.

„Pored inspiracije, postojala je velika odgovornost na koji način iznijeti ovako važne poruke i simbolično predstaviti himne i EU i Crne Gore“, kazala je ona.

Umjetnost je na RTCG-u je koncept u okviru kojeg potvrđujemo naše strateško opredjeljenje.

„Da mi stvaramo trajne vrijednosti koje ostaju kao zapisi jednog vremena. I potvrđujemo da sa našim timom možemo da pratimo globalne trendove“, kazala je ona.

Spot za himnu Crne Gore režirao je Bojan Popović, a za Odu radosti Vesna Popadić. Tim su činili direktori fotografije Danilo Papić, Miloš Ivanović, za kamerom Niko Tripunović, montaža Miljan Bulajić, post produkcija i kolor projekcija Gojko Berkuljan, produkcija Vuk Vukadinović.

Predstavljajući filmske projekte javnog servisa, urednik kulturno-umjetničkog programa RTCG Senad Šahmanović kazao je da je Gorko Berkuljan prošle godine snimio dugometražni film.

„Nakon toga smo imali kratki film Palma koji putuje po festivalima, na albanskom i crnogorskom jeziku, podrška mladim stvaraocima. Posebno je važn da smo preuzeli da završimo davno započeti projekat Živka Nikolića u formi dokumentarnog igranog filma koji je premijerno priazan na festivalu u Herceg Novom“, kazao je on.

Istakao je da će biti realizovan film koji će biti pretvoren u mini seriju. Planirana su i dva dugometražna filma.

„Imamo ambicozne planove i vjerujem da će gledaoci imati priliku da ocijene naš rad“, rekao je on.

Oni su najavili i muzičku produkciju na javnom servisu. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније