Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.

22. 09. 2023. 18:51 >> 18:53
1

LALATOVIĆ

"Nezakonito sam smijenjena, podnijeću krivične prijave"

Nakon što je Upravni odbor (UO) Doma starih u Nikšiću na današnjoj sjednici smijenio direktoricu te ustanove Anđelu Lalatović, ona je u izjavi za medije kazala da će obavijestiti tužilaštvo o svim nepočinstvima i nezakonitim radnjama Upravnog odbora jer je, kako tvrdi, nezakonito smijenjena. Ističe da sjednica nije bila zakazana u skladu sa Statutom Doma, kao i da su nezakonite radnje UO planirale duži vremenski period.

Lalatović je ustvrdila da je UO sjednicu zakazao suprotno poslovniku, a i Statutu Doma, da nije, kao što je trebalo, obaviještena, te da joj, takođe, nezakonito nisu dozvoli da prisustvuje.

"Oni su demonstrativno zatvorili vrata i izbacili i medije i mene, bez obzira na činjenicu što sam ja direktorica, i po statutu i poslovniku imam pravo da budem prisutna, bez da odlučujem o pojedinim stvarima", istakla je ona.

Neko je, kako kaže, proizveo ličnu samovolju i na nezakonit način pokušava da je smijeni, a da je ona od početka mandata sve zakonito radila.

"Ovo je još jedna od nezakonitih radnji članova Upravnog odbora i jedne od aktera i saučesnika u ovakvim nezakonitim radnjama rukovoditeljke službe za socijalni rad Jelene Banjević", kazala je ona. 

Lalatović naglašava da UO nije imao ovlašćenja da uđe u ustanovu samim tim što nije ni zakazao sjednicu pravovremeno.

Objašnjava da je danas neko demonstrativno zatvorio vrata i izbacio i medije i nju, bez obzira na činjenicu što je ona direktorica, i po Statutu i Poslovniku ima pravo da budem prisutna, bez da odlučuje o pojedinim stvarima.

Istakla je da je UO zasijedao u nepotpunom sastavu, odnosno od tri člana sjednici prisustvovala su dva od kojih je jedan predsjednik tog tijela Zdravko Zečević.

„Pozivam sve relevantne instutucije, tužilaštvo da ovom vidu demonstriranja sile, moći, ljudske samovolje stanu na kraj. Obratiću se institucijama da se ovo nepočinstvo nikad ne ponovi", porčila je ona.

Kazala je da je deset godina u sistemu socijalne zaštite, i da nikad sličnije ni jedan Upravni odbor nije uradio.

"Vjerujem da se to radi po direktivama raznih društvenih političkih aktera iz sistema. Naši zaposleni trpe velike ucjene od predsjednika UO, od strane nekih zaposlenih iz službi i takav način i vid komunikacije je bio nepodnošljiv. Svi korisnici ove ustanove imaju akedvatan oblik zaštite, adekvatno su adaptirani na domske uslove, koriste svaki oblik usluge koji im se pruža u domu, zaposleni rade svoj posao", naglasila je Lalatović.

Lalatović je istakla da će o svemu obavijestiti tužilaštvo.

"Na osnovu raznih dokumenata neformalnog karaktera trpjela sam kao rukovoditeljka, razne oblike zapošljavanja po nezakonitim osnovama, prvenstveno od strane predsjednika UO Doma Zdravka Zečevića, a to ću sve predočiti tužilaštvu", zaključila je Lalatović. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније