Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ A.B. ]

20. 06. 2023. 14:35 >> 15:08

UNIJA POSLODAVACA CRNE GORE

Uskoro kontrolne liste za privrednike

Uprava za inspekcijske poslove uvažila je zahtjeve Unije poslodavaca Crne Gore da se izrade kontrolne liste koje će pomoći privrednicima da usklade svoje poslovanje sa pozitivnim propisima.

Iz Unije poslodavaca su kazali da će na taj način poslodavci biti pripremljeni na eventualne postupke inspekcijskih kontrola.

"Postojanje kontrolnih lista u značajnoj mjeri će suzbiti mogućnost pojave spornih pitanja i tumačenja zakona u toku samog inspekcijskog nadzora.Svakom privredniku biti dostupan ažuriran popis potrebne dokumentacije i propisa koji se odnose na određenu vrstu djelatnosti, te na taj način i mogućnost da sam prati ispunjenost zakonom propisanih obaveza koje su predmet inspekcijskog nadzora", navode iz Unije. 

Kontrolne liste iz domena radne inspekcije, inspekcije zaštite na radu i turističke inspekcije mogu se pronaći na internet stranici Uprave za inspekcijske poslove.

Ostale će biti postavljene narednih dana.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније