Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

08. 06. 2023. 13:51   >>  14:48

GP RANČE

Adžić: Novi granični prelaz povećava bezbjednost i smanjuje čekanje

Novi granični prelaz (GP) Ranče za međunarodni drumski putnički i robni saobraćaj, na putu Pljevlja – Prijepolje, otvoren je danas.

Ministar unutrašnjih poslova, Filip Adžić, kazao je na svečanom otvaranju da se radi o projektu koji će doprinijeti jednostavnijem prelaženju državne granice, efikasnosti rada Granične policije i kvalitetnijem suzbijanju svih vidova prekograničnog kriminala.

"Na ovaj način pokazujemo da dajemo doprinos težnjama da naše granice učinimo sigurnim, u skladu sa standardima Evropske unije i Šengena", poručio je ministar.

"Uz veliku zahvalnost našim evropskim partnerima, koji su omogućili realizaciju ovog projekta želim da naglasim da će otvaranje novog graničnog prelaza dodatno doprinijeti smanjenju vremena zadržavanja i ubrzanju procedura vršenja granične kontrole, čime će se pozitivno uticati kako na bezbjednost tako i na razvoj turizma", dodao je on.

Na svečanosti se obratio šef Sektora za saradnju u Delegaciji Evropske unije Ingve Engstrom, koji je istakao da je EU doprinijela rekonstruciji ovog graničnog prelaza sa 2, 5 miliona eura, te da ovaj projekat predstavlja konkretan primjer kako fondovi EU pomažu Crnoj Gori u modernizaciji, a u korist građana.

"Unapređenje granične infrastrukture dio je napora EU da podrži Crnu Goru u težnjama na poboljšanju nadzora granice i otkrivanju i sprečavanju kriminala. Crna Gora je važan partner u rješavanju migracionih izazova, te može računati na dalju podršku Evropske unije na planu upravljanja migracijom i granicama", poručio je on.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније