Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

06. 06. 2023. 22:38 >> 22:38

CETINjANI ISPELI GROSGLOKNER

Crnogorski alpinisti na najvišem vrhu Austrije

Članovi alpinističkog kluba "Slobodni penjači Cetinje", Vuk Popović i Marko Janković, uspjeli su da se popnu na najviši vrh Austrije, Grosglokner, visok 3.798 metara nadmorske visine. To je saopšteno na zvaničnoj Fejsbuk stranici kluba.

Ističu da je klubu taj uspon posebno drag, budući da su mlađi članovi samostalno izveli ekspediciju (bez vodiča i agencije).

"Uveliko si najavili češće odlaske na Alpe svih iz kluba, što visokogorske, što alpinističke.. Ovim putem im čestitam na ostvarenom uspjehu", piše u objavi. 

Podsjećaju da se Vuk kao maloljetnik, sa 15 godina, peo na Mont Blanc 2015. godine, na Materrhorn-Lion ridge 2016, Monch 2018.

Marko je, dodaju, prije ovog alpskog vrha ispeo najviši vrh Italije Gran Paradiso 2022. godine.

Dio sredstava za ovu ekspediciju obezbijedio je Sekretarijat za sport i mlade Prijestonice Cetinje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније