Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

15. 05. 2023. 22:58 >> 22:59

MINISTARSTVU PROSVJETE I UNICEF-U

Nagada za koncept "Digitalna škola"

Na 17. Međunarodnom podgoričkom sajmu knjiga i obrazovanja, Ministarstvo prosvjete je sa Predstavništvom UNICEF-a u Crnoj Gori dobilo nagradu za unapređenje elektronskog izdavaštva predstavljajući se sa konceptom "Digitalna škola".

Kako objašnjavaju u Ministarstvu, "Digitalna škola” je platforma za učenje, nastavu, komunikaciju i saradnju u digitalnom okruženju. Ona predstavlja osnovu za kreiranje sigurnog, podržavajućeg, efikasnog i cjelovitog sistema za digitalno obrazovanje.

"Digitalna škola je tako osmišljena da objedini resurse za učenje za djecu i adolescente, roditelje, staratelje, vaspitače, nastavnike i druge profesionalce u obrazovnom sistemu. Na njoj se sada može pogledati preko 12.000 lekcija, organizovanih u oko 1.000 kurseva iz 20 oblasti. Uz veliki broj posjetilaca Sajma knjiga koji su sa velikim zanimanjem zadržali na štandu Digitalne škole, imali smo zadovoljstvo da organizujemo radionice za 183 djece predškolskog uzrasta, 637 učenika, 83 nastavnika i vaspitača i 96 roditelja. Osim upoznavanja sa mnogobrojnim digitalnim sadržajima imali su prilike da pogledaju i novokreirani kurs 'Uvod u programiranje' koji je privukao najveću pažnju posjetilaca", naglašavaju u saopštenju.

U okviru sajma Ministarstvo prosvjete je predstavilo Strategiju za digitalizaciju obrazovnog sistema o kojoj su govorili državna sekretarka Milijana Vukotić-Jelušić, načelnica Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije Marina Matijević, rukovodilac Odjeljenja za istraživanje i razvoj kvalifikacija Centra za stručno obrazovanje Sandra Brkanović i nastavnica informatike iz Osnovne škole "Štampar Makarije" Biljana Krivokapić.

Predstavljen je i koncept "Digitalna škola" o kojoj su govorili državna sekretarka Milijana Vukotić-Jelušić, šef Predstavništva UNICEF-a u Crnoj Gori Huan Santander, načelnica Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije Marina Matijević, konsultant UNICEF-a Dragutin Šćekić i direktorka Osnovne škole "Njegoš" iz Kotora Tamara Radonjić.

Predstavljanje koncepta Digitalna škola otvorio je učenik petog razreda osnovne muzičke škole iz Budve Marko Negić svirajući numeru The pink panther (Henry Mancini). Marko Negić je na 48. Muzičkom festivalu mladih Crne Gore na Cetinju osvojio II nagrada u disciplini truba I kategorija, dok je u maju 2022. godine takmičenju Mimov Brasa Festival u Budvi osvojio I nagrada u I kategoriji.

O Informacionom sistemu obrazovanja govorili su načelnica Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije Ministarstva prosvjete Marina Matijević, regionali ICT koordinator iz osnovne škole "Maksim Gorki" Radovan Sredanović i pedagoškinja Osnovne škole "Mileva Lajović Lalatović" Nada Mitrović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније