Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

14. 05. 2023. 08:05 >> 08:05
3

ANDRIJA NIKOLIĆ

"Politika nakon novinarstva bila izazov za mene"

Poslanik Andrija Nikolić bio je nemirno dijete, ali je odličnim rezultatima u školi to nadoknađivao. U emisiji “Upoznajte parlamentarce“ na Parlamentarnom kanalu kazao je da se nije pokajao što je iz novinarstva prešao u politiku, jer je to bio izazov za njega.

Djetinjstva se sjeća rado. Lopta je bila cijeli svijet njemu i njegovim drugarima. Prijatelje ima još od tog vremena i smatra da se prijateljstva ne sklapaju lako. Pamti druženja kada je iz Ozrinića putovao u Nikšić u školu, ljubav djeda i babe, žrtvu svoje majke.

Košarkaška karijera ostala je za poslanika Nikolića neostvareni san. Igrao je jedno vrijeme i profesionalno u nikšićkom Ibonu...Nije prošao na probi u Košarkaškom klubu Budućnost kod tadašnjeg trenera, pokojnog Miodraga Bala Baletića, nakon čega se posvetio fakultetu.

Na polovini studija počleo je da radi u čitaonici na Fakultetu političkih nauka i to je bio njegov prvi honorarni posao. Bio je ponosan jer je doprinosio kućnom budžetu budući da su njegovi roditelji u tom trenutku imali dva studenta.

Ušao je u politiku kada je njegov talk show "U centar" na javnom servisu bio među popularnijim u zemlji. Bio je svjestan da će njegovu odluku o ulasku u politiku, neki dočekati sa neodobravanjem i negodovanjem, ali to ga nije pokolebalo.

“U trenutku donošenja te odluke nijesam osjećao veliki teret, jer sam imao lični osjećaj ispunjenosti da sam u sklopu svog radnog odnosa ispunio ciljeve, ne koje sam sam postavio, nego koji su se prirodno sami ređali i ostvarivali, a osjećao sam da mi treba novi izazov”, kazao je on.

Kaže da je zahvaljujući novinarstvu naučio da se nosi sa pritiskom koji nosi i poslanički posao.

“U ovom poslu, kao i prethodnom moraš da se naučiš da se nosiš sa pritiscima ukoliko želiš da zdravo funkcionišeš i kako se to ne bi odrazilo na tvoj porodični život. Treba da radimo svi na tome da širimo prag tolerancije i da različita mišljenja ne budu nešto što nas razdvaja, već stvara neku novu vrijednost”, zaključio je Nikolić.

Ipak, baza svega za njega je porodica i kada bi definisao sreću, to bi za njega bila zdrava familija u kojoj su svi upućeni jedni na druge, jer, kako je zaključio, iz porodice sve počinje. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније