Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ Milorad Flipović, Radio CG ]

14. 05. 2023. 08:18 >> 08:23

KOTOR

Pomorski fakultet osniva Alumni klub

Pomorski fakultet Kotor (PFK) Univerziteta Crne Gore (UCG), 16. maja u Kotoru, organizuje Osnivačku skupštinu Alumni kluba fakulteta. O planovima i ciljevima tog udruženja bivših studenata za "Emisiju za pomorce" Radija Crne Gore govorio je saradnik u nastavi Pomorskog fakulteta Miroslav Vukičević.

Dobru praksu evropskih, a prije svega američkih univerziteta, koji imaju udruženja alumnista odlučio je da slijedi i naš Pomorski fakultet iz Kotora. Planiraju da naredne sedmice održe Osnivačku skupštinu Alumni kluba PFK.

"U amfiteatru Pomorskog faulteta 16. maja biće održana osnivačka skupština Alumni kluba sa početkom u 17 sati. Ideja je da okupimo koliko je moguće naših bivših studenata uspješnih u svojim profesijama i nakon Osnivačke skupštine da registrujemo naš NVO klub. trebali bi da izglasamo Statut sa ciljevima. U tom dijelu ćemo gledati da izglasamo i predsjednika Skupštine, zapisničara a kasnije i ovlašćeno lice za predstavljanje udruženja", kazao je saradnik u nastavi na Pomorskom fakultetu Miroslav Vukičević.

Osnivanjem alumni kluba samo se formalizuje, inače veoma dobra saradnja bivših studenata sa Pomorskim fakultetom. Često su alumnisti, profesionalno ostvareni u pomorstvu, pomorskoj privredi, lučkom menadžmentu, pomorskoj elektrotehnici, gostujući predavači.

"Mislim da je preko 30-ak tematskih gostujućih predavanja obavljeno u prošlom periodu. Uz pomoć naših alumnista nabavljen je i splav koji će se koristiti u obukama. Preko 10 termo odijela koja koristimo svake godine kada su vježbe spašavanja na moru, zatim tehnosistem koji nam jako koristi. Bivši studenti učestvuju i u praktičnim vježbama", dodao je Vukičević.

Cilj Alumni kluba PFK je da čuva tradiciju i ugled te obrazovne ustanove, ali i da bude aktivni činilac koji utiče na dešavanja u crnogorskom pomorskom sektoru ističe Vukičević.

"Da učestvujemo u bitnim pitanjima vezanim za unapređenje Statuta pomorstva, pomoraca, da pravimo okrugle stolove, da unapređujemo rad Pomorskog fakulteta, da slušamo konstruktivne kritike kako bismo mogli da se unaprijedimo, da budemo u korak sa svim što se danas u pomorskoj industruji traži", kazao je Vukičević.

Sve informacije o Osnivačkoj skupštini Alumni kluba PFK bivši studenti mogu pronaći na sajtu te visokoobrazovne ustanove.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније