Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.V. ]

11. 04. 2023. 09:56   >>  09:57

RADINOVIĆ

"Vlada da sasluša mišljenje SDT-a o imenovanju direktora Uprave za željeznice"

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) zatražilo je od Ministarstva za kapitalne investicije (MKI) da predaju kompletnu dokumentaciju i izjašnjenje povodom prijave koju je bivši vršilac dužnosti direktora Uprave za željeznice Želimir Radinović uputio 27.januara ove godine.

Radinović je za Portal RTCG rekao da se radi  o nezakonitom produženju konkursa od 11.aprila 2022. godine do 15. februara 2023. godine, kada je i održano ispitivanje.

"Ni do dan danas nijesu objavljeni rezultati tog konkursa. U ponedjeljak je SDT poslao zahtjev MKI da dostavi kompletnu dokumentaciju oko ovog konkursa. Dva puta produžavano je v.d. imenovanje direktoru Jašaru Ćatoviću. Ministar Ervin Ibrahimović je ne osvrćući se na zakon zameračio svoga kandidata po cijenu kršenja zakona. U saznanju sam da se na današnjoj kadrovskoj koisiji, brže bolje, konkurs završava i imenuje direktor. Ja sam sms porukom obavijestio Filipa Adžića kao predsjednika komisije i Vasilija Laloševića kao člana komisije da ovaj naum ministra Ibrahimovića odbace dok SDT ne da svoje nalaze povodom ovoga slučaja", rekao je Radinović.

Kako tvrdi, postavlja se pitanje da li "kvadrat“ ministar radi kako je naučio u prethodnom periodu i "da li može da zataška ovakve krivične radnje".

"On je cijelu Vladu prevario imenovanjem Ćatovića jer nije imao pravo na tako nešto, pošto se  imenovanje vrši do objavljivanja konkursa a konkurs je bio objavljen. I malo mu je to bilo nego je i produžio još šest mjeseci u decembru prošle godine. Na konkursu koji je završen 15. februara tekuće godine lice koje je ispitivalo kao istaknuti stručnjak, bio je dr Mersad Mujević, dipl.ing. saobraćaja. Na moje pitanje da li je inženjer drumskog ili željezničkog saobraćaja, rekao je citiram "prve dvije godine sam bio drumski a druge dvije željeznički". Kada vidite njegov CV svima je dostupan, tamo piše sasvim drugačije, da je dipl.ing. saobraćaja i da se bavio bezbjednošću u saobraćaju. Bio je i vještak a doktorirao informacione sisteme", tvrdi Radinović. 

Kako je izjavio, ta "nakaradna Uprava za ljudske resurse radi po nalogu ministara kada na dnevni red dođu pitanja koga zaposliti".

"Interesantna je i predsjednica komisije Mirsada Bošnjak, pravnica i sekretarka u MKI, koja me je ocijenila jedinicom samo da bi prošao njen kadar. Na postavljeno pitanje koje bi projekte prvo započeli, jer sam nabrajao šta je urađeno, rekao sam svaki ali ako budem izabran nijedan jer sam ih ja osmislio a njen kadar iz BS stranke o tome ne zna ništa. Nadam se da će Vlada Crne Gore konačno da postupi po nalazima SDT-a a ne kako kvadrat ministar hoće, a najveća je nepoznanica zašto je još u toj Vladi za koju je glasao da padne", poručuje Radinović. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније