Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

18. 03. 2023. 07:13   >>  07:14 3

KRSTOVIĆ

"Budžet Opštine Zeta od 3 miliona eura nije ono što smo željeli"

Budžet Opštine Zeta od nešto više od tri miliona eura nije budžet koji smo mi željeli, ali nama je ovo sada faza opstanka, kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG predsjednik Skupštine opštine Zeta Luka Krstović. Istakao je da će u potrošnji biti racionalni kako bi mogli da krenu u ono što je rast i razvoj.

"Budžet koji je opredijeljen za Opštinu Zeta od nešto više od tri miliona eura nije budžet koji mi želimo za Zetu. Budžet koji mi želimo za Zetu je nekih deset miliona eura, ali smo duboko svjesni da smo u takvoj situaciji sada da ne možemo našim stanovnicima obećati nešto što nije ostvarivo", kazao je Krstović. 

Istakao je da će u potrošnji budžeta biti racionalni.

"U našoj potrošnji ćemo biti veoma racionalni da bi smo mogli da stanemo na noge i onda da krenemo polako u ono što je rast i razvoj. Dakle, nama je sada ovo jedna faza opstanka", kazao je Krstović. 

Istakao je da je procjena projekcije ostvarenja od poreza 780.000 eura.

"Procjena projekcije ostvarenja Opštine Zeta od poreza je 780.000 eura, ostalih prihoda nekih 91.000, naknada 191 hiljadu i taksi od 35.000 eura. To je neka procjena onoga što mi računamo da ćemo moći da naplatimo", kazao je Krstović.

Istakao je da je ovo prvi budžet Opštine Zeta.

"Ovaj budžet koji je sada, je prvi budžet novoosnovane opštine, i vjerujem da će naša opština uspjeti da naplati ono što je zakonom dozvoljivo. Očekujem da je građanstvo svjesno situacije i da će biti okrenuto ka onome što su ispunjavanja zakonskih odredbi", rekao je Krstović.

Istakao je da je putna infrastruktira u Zeti u lošem stanju.

"Što se tiče putne infrastrukture, Opština Zeta je u veoma lošem stanju i u lošem stanju smo je i zatekli, i ova zima je degradirala dodatno dosta puteva. Računam da ćemo negdje do ljeta, na rekonstrukciju i presvlačenje puteva potrošiti nekih 300.000 eura", kazao je Krstović. 

Istakao je da su obišli škole i da su upoznati sa svim problemima u kojima se nalaze.

"Obišli smo škole u Zeti, i upoznati smo sa problemima sa kojima se susreću. Što se tiče objekta Doma zdravlja, trenutno se na tome radi, i računam da taj objekat treba da pruža i neke druge vidove zdravstvene zaštite osmin one primarne", kazao je Krstović. 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније