Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г.

16. 03. 2023. 07:18 >> 07:18
1

DIREKTOR UPRAVE ZA SAOBRAĆAJ

Bulevar Podgorica-Tuzi mogao bi biti završen prije roka

Direktor Uprave za saobraćaj Radomir Vuksanović kazao je u emisiji "Mreža" na TVCG da se nada da će Bulevar Podgorica-Tuzi biti završen u narednih mjesec dana, te da bi to bilo par mjeseci prije isteka roka. Istakao je da postoji najava da će se u narednom periodu raditi rekonstrukcija puta Mojkovac-Berane, dužine 40 kilometara.

"Glavni grad je preuzeo za obavezu da izradi izmjenu projektne dokumentacije u skladu sa zahtjevima inspekcije, kada je u pitanju bulevar Podgorica-Danilovgrad. Projekat smo dobili prije pola godine i već prije mjesec dana nastavili smo sa radovima na tom dijelu bulevara", kazao je Vuksanović. 

Istakao je da su završeni radovi na atmosferskoj kanalizaciji, a da se privode kraju i radovi na fekalnoj kanalizaciji.

"Očekujemo u narednim mjesecima da ćemo veoma brzo završiti ovaj dio od nekih kilometar i po od Komanskog mosta ka Podgorici. Protesti mještana su potpuno opravdani, a nastali su jer nije ostavljena raskrsnica na dijelu kod groblja u Gornjoj Gorici. U saznanju smo da će novom planskom dokumentacijom ta raskrsnica biti ostavljena", naveo je Vuksanović. 

Istakao je da će u narednim danima definisati da li će nastaviti radove do cetinjskih semafora ili će završiti do onog dijela kod groblja.

"Mi smo svim usko vezani planskom dokumentacijom, jer planski dokument za nas predstavlja zakon", kazao je Vuksanović. 

Vuksanović je kazao da kada je u pitanju Bulevar Vilija branta u Podgorici, dio radova je stao zbog prijave jedne porodice.

"Dio radova na Bulevaru Vilija Branta u Podgorici,  je stao zbog prijave jedne porodice jer smatraju da navedena raskrsnica nije u skladu sa detaljenim urbanističkim planom. Tu se trenutno radovi odvijaju samo na instalacijama", kazao je Vuksanović. 

Za Bulevar Podgorica-Tuzi predviđeno je, kazao je direktor Uprave za saobraćaj, da se radovi se završe u avgustu.

"Nadam se da će se završiti u narednih mjesec dana, znači tri-četiri mjeseca prije roka",istakao je. 

Kazao je da je klizište na putu Kolašin Mateševo predviđeno da bude u potpunosti rekonstruisano. 

"Klizište na putu Kolašin-Mateševo je predviđen za rekonstrukciju u cijeloj dužini. Mi smo prošle godine raspisali tender i dobili izvođača, međutim zbog vremeskih prilika i zbog sezone, sa tim radovima smo sačekali. Za sad kako stvari stoje, planirano je da radovi počnu 4. aprila. Što se tiče klizišta, mi smo zajedno sa kolegama Monteputa uradili blagu rekonstrukciju, a punu rekonstrukciju počinjemo početkom aprila", kazao je Vuksanović. 

Istakao je da je Upravi za saobraćaj jedan od prioriteta bezbjednost.

"Jedan od prioriteta Uprave za saobraćaj nam je povećanje bezbjednosti saobraćaja. Takođe, što se tiče izgradnje imamo najavu za Bulevar Tivat-Jaz, trebalo bi vrlo brzo da potpišemo ugovor i u pregovoru smo sa mještanima. Imamo najavu, ja računam u nekih narednih mjesec dana, i rekonstrukciju puta od Mojkovca do Berana dužine od 40 kilometara, finansira Evropska investiciona banka. Očekujemo da čim se vremenske prilike poprave da počnemo da radimo", zaključio je Vuksanović. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније