Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

М.М.

22. 02. 2023. 11:42 >> 11:48
2

DONIJETO RJEŠENjE

Vlada zabranila gradnju u blizini OŠ „Savo Pejanović”

Ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković Đurović kazala je da su danas donijeli rješenje o zabrani gradnje koje se odnosi na objekat u blizini Osnovne škole "Savo Pejanović" i istovremeno je poništena saglasnost na idejno rješenje.

Premijer Crne Gore Dritan Abazović i ministarka ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ana Novaković-Đurović razgovarali su danas sa predstavnicima roditelja đaka Osnovne škole „Savo Pejanović” i Grupom građana Centar koji su za danas najavili protest u vezi sa izgradnjom trospratne zgrade sa podzemnom garažom u neposrednoj blizini pomenute škole.

Predstavnici roditelja i Grupe građana Centar zahvalili su se premijeru i ministarki na razumijevanju i brzoj reakciji u vezi sa ovim problemom, navodeći da je ranijom planskom dokumentacijom donesena odluka koja je dugoročno isključivo na šteti Školi i njenim đacima.

Abazović je kazao da je odmah po saznanju o ovom problemu naložio provjeru prateće dokumentacije i da je uočeno više nepravilnosti.

Novaković Đurović navela je da je Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma proteklih dana, na inicijativu građana, roditelja i Ministarstva prosvjete izvršilo inspekcijski nadzor nad objektom u dvorištu škole.

,,Danas smo donijeli rješenje o zabrani gradnje koji se odnosi na ovaj objekat i istovremeno je poništena saglasnost na idejno rješenje", istakla je ministarka Novaković Đurović, dodajući da to znači da u ovom trenutku investitor ne može graditi ovaj objekat.

Ministarka je najavila da će u narednom periodu nastojati da djeluju dugoročno i donesu odluku u vezi sa planskim dokumentom koji je, nažalost, omogućio investitoru da gradi na ovom dijelu Glavnog grada, ukazujući da Crna Gora trpi posljedice loše planske dokumentacije i da zbog toga preduzimaju korake da ih u narednom periodu unaprijedimo kako se bi moralo djelovati na ovaj način.

,,Štitimo prostor i sa našim odlukama izlazimo u susret građanima, ali i u susret zaštiti prostora Glavnog grada i cijele države", naznačila je ministarka Novaković Đurović dodajući da podržava proteste građana, zahvaljujući im se na njihovom proaktivnom odnosu i pozivajući ih da i u narednom periodu budu saveznici u zaštiti prostora.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније