Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

П.Р. [ Agencija Anadolija ]

08. 02. 2023. 18:10 >> 18:05
3

PRIKUPLjENA IZ VIŠE GRADOVA

Dio pomoći već transportovan u Tursku

U Medresi "Mehmet Fatih" u Tuzima je pristigla pomoć iz više crnogorskih gradova, koja je prikupljena za pogođene razornim zemljotresom koji je pogodio Tursku.

Volonteri Medrese prikupljenu pomoć su pripremili u specijalizovane pakete, kako bi bila pripremljena za transport u Tursku.

Sekretar medrese Amar Škrijelj kazao je za Anadoliju da je rano jutros jedan dio pomoći već transportovan, dok će ostatak biti poslat narednih dana.

"Juče je tokom dana prikupljena pomoć u Rožajama i u Tuzima i ta je pomoć stigla u večernjim satima. Volonteri i učenici medrese organizovano su prepakivali pomoć u specijalizovanim pakovanjima, koja su namijenjena za transport. Dio jučerašnje prikupljene pomoći već je upućen za Tursku, a dio je ostao da danas ili u narednih par dana kroz najbrži mogući vid transportujemo za Tursku", kazao je Škrijelj.

Istakao je da je prikupljanje pomoći u brojnim gradovima u toku.

"Islamska zajednica u Crnoj Gori je pozvala sve njene članove da pomoć uplate na žiro račun Islamske zajednice, s naznakom za pomoć Turskoj. U petak, nakon džume namaza u svim medžlisima biće organizovano prikupljenje pomoći sergijom, našim tradicionalnim prikupljanjem pomoći", kazao je Škrijelj.

On je zahvalio svim ljudima koji su učestvovali u dosadašnjem prikupljanju pomoći.

"Apelujemo na ljude da zbog komplikovanosti i kompleksnosti načina transportovanja za Tursku ubuduće daju pomoć putem novčanih uplata", zaključio je Škrijelj.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније