Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Ана Поповић, ТВЦГ

08. 02. 2023. 16:24 >> 16:19

ASANOVIĆ NAJAVIO

Milionske investicije, na stotine novih radnih mjesta u Opštini Zeta

Na stotine radnih mjesta najavljuju i u Opštini Zeta koja obilježava svoj dan. Na svečanoj sjednici predsjednik opštine Mihailo Asanović najavio je milionske investicije. Iako je Opština trenutno na privremenom finansiranju, Asanovć očekuje da budžet bude usvojen do sredine marta.

"Zeta se u prethodnom periodu nije razvijala srazmjerno sa glavnim gradom, a na nama je da to sada promijenimo", kazao je predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović, na svečanoj sjednici povodom Dana opštine.

"Naš prvi zadatak, u čiju smo realizaciju krenuli je izrada statuta, formiranje preduzeća, sekretarijata i drugih službi kako bi stvorili preduslove za privlačenje investicija kojih će itekako biti. Slobodan sam već da najavim na desetine miliona eura i na stotine novih radnih mjesta u realnom sektoru", kazao je predsjednik Opštine Zeta Mihailo Asanović.

U međuvremenu, rješeno je pitanje prevoza putnika prema Botunu i Ponarima. Uskoro će, kažu, biti pronađeno riješenje za put Golubovci - Mataguži. Asanović, međutim, ukazuje na izazove.

"Ono što nam trenutno predstavlja problem je privremeno finansiranje na kojem se trenutno nalazimo i koje nas onemogućavada normalno funkcionišemo. Očekujem da do sredine marta usvojimo budžet. A sredstva iz budžeta planiraju da usmjere na poljopriredu,nauku,obrazovanje, sport, zaštitu životne sredine i izgradnju infrastrukture", istakla je Asanović.

"Nama pripadnicima ove generacije kada se Zeta smatra najmlađom opštinom itekako basta da je učinimo ljepoticom dikom i ponosom našeg društva i države", kazao je predsjednik SO Zeta Luka Krstović.

Svečana sjednica bila je i prilika za dodjelu opštinske nagrade “8. februar”. Za dostignuća postignuta u oblasti razvoja sporta nagrađuje primio Zarija Kračković koji se obratio u ime nagrađenih.

"Dobiti jedno ovakvo priznanje za rad ipregnuće osim ličnog zadovoljstva predstavlja i putokaz da posvećenost, privrženost, pregalaštvo društveno odgovoran odnos budu na kraju prepoznati iod društva priznati", istakao je Kračković.

Opštinska nagrada za dostignuća postignuta u oblastiprosvjete i obrazovanja pripala je Aleksandri Vuković, a u oblasti kulturnog iumjetničkog stvaralaštva Sretenu Kaluđeroviću.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније