Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.M.Lj. ]

05. 02. 2023. 11:29 >> 06:27

POSLjEDICE NEVREMENA

Vjetar odvojio dio krova na zgradi u Podgorici, drveće na ulicama Budve

Dio krova na zgradi, na Bulevaru Pera Ćetkovića u podgoričkom naselju Stari aerodrom, odvojio se od konstrukcije i prijeti da ugrozi bezbjednost prolaznika. Nevrijeme, praćeno jakim vjetrom juče je prouzrokovalo štetu u više crnogorskih opština. Na primorju su letjeli krovovi, prevrnut je kamion, kran, vjetar je lomio drveće, bacao mobilijar. Zbog toga je više puteva bilo blokirano. Danas na primorju sunčano i mirno, službe sklanjaju drveće s ulica i vade potopljena plovila.

Kako se može vidjeti na snimku čitaoca Portala RTCG,  od siline vjetra podiže se dio krova u podgoričkom naselju Stari aerodrom. Upozorava da se može desiti da u jednom trenutku padne na prolaznike.

Velika šteta koju je sinoć napravilo nevrijeme danas se može vidjeti na ulicama Budve.  

Radnici kompanije Duklej Marina od jutros vade potopljena plovila u Starom gradu.

Jak olujni vjetar sinoć je odnio krov i sa Srednje mješovite škole "Danilo Kiš" u Budvi. Zbog krana koji je pao, policija je tokom noći zatvorila put Budva - Kotor kroz tunel Mogren. Saobraćaj je jutros uspostavljen.

Sekretar opštinskog tima zaštite i spašavanja Opštine Budva Haris Ćosić, kazao je da je situacija u tom gradu jutros pod kontrolom i da je mirno.  

Nakon tročasovne blokade saobraćaja zbog uklanjanja krovne konstrukcije Pribojskog odmarališta, magistralni put Bar – Podgorica je ponovo prohodan. Krov sutomorskog odmarališta je usljed jakih udara vjetra, sinoć oko 22:45 pao na cestu. U Budvi je, nešto nakon sedam sati uspostavljen saobraćaj na putu ka Kotoru kroz tunel Mogren, koji je bio prekinut zbog pada krana.

Pored incidenta sa krovom odmarališta, u Baru su pokidanistrujni kablovi sa stubova, javlja Bar info. Zbog pokidanih kablova bez struje su ostali dio naselja Mirošica 2 i Suvi potok.

Kako je Radio Baru i Bar Infu saopšteno iz policije, ekipe Službe zaštite i spašavanja su tri sata čistile tu dionicu. Saobraćaj je do dva sata iza ponoći preusmjeravan preko Spičanskog polja.

Naselje Suvi Potok ni jutros zbog pokidanih kablova nema struje, a u kvaru je i dio dalekovoda prema Mrkojevićima. Kapljeva i Marin Ploča ka Velikom Pijesku imaju samo jednu fazu, saopšteno je iz Elektrodistribucije.

Bar je i dalje grad sa ubjedljivo najjačim udarima vjetra u državi. Po podacima sa automatskih mjernih stanica HMZ, udari su u 23:30 dostigli i 27,60 m/s što je 100 km/h.

 

I u Herceg Novom je jutros sunčano i mirno bez vjetra, javlja reporterka TVCG Nevenka Macan. Ekipa Službe zaštite i spašavanja tokom noći je intervenisala na dva dimnjaka koja su gorjela u Podima i Zelenici. 

"Jutros nije bilo poziva, ali će službe uklanjati mobilijar koji je na ulicama", kazala je ona. 

Zbog nevremena Ulcinj je sinoć bio pet sati bez struje.

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) saopštio je da je u 23 sata uspostavljeno napajanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније