Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ RTHN ]

04. 02. 2023. 21:53 >> 23:09

IMA OŠTEĆENIH AUTOMOBILA

Jak vjetar u primorskim opštinama, nestala i struja

U Herceg Novom večeras duva jak sjeverni vjetar jačinom od oko 70 kilometara na sat, saopšteno je za RTHN iz lokalne meteorološke stanice gdje je mjerenje obavljeno, a udari, kako kažu, mogu biti i intenzivniji u drugim djelovima grada.

Ekipe Službe za spašavanje, Komunalne policije, Komunalno stambenog uklanjaju oboreno drveće i grane koje ometaju saobraćaj. Ima oštećenih automobila, a pojedini djelovi grada su bez električne energije.

Iz Službe zaštite i spasavanja kažu da su njihove četiri ekipe na terenu i uklanjaju drveće na Podima, Savini, Kumboru, Dubravi, Igalu i Kamenarima.

V.d načelnika Komunalne policije Boro Obradović potvrdio je da je na magistralnom putu dosta polomljenog granja i da je potreban dodatan oprez u saobraćaju.

Oboreno je drvo na Karači, stubovi javne rasvjete u Kumboru i na Toploj III, drvo kod Renoovog servisa, na šetalištu, oborene grane oštetile su automobile na parkingu na Škveru i na Dubravi kod cvjećare, a uviđaj je obavila policija.

Bez električne energije su potrošoči dijela Igala, Njivica, Žvinja, Zelenike i dio rivijere.

Struje nema ni u Baru, gdje je vjetar otkidao grane sa stabala, nosio mobilijar iz kafića. 

Takođe, pripadnici Službe zaštite i spašavanja lokalizovali su požar koji je oko 18 sati izbio na livadi u naselju Čeluga i prijetio da se zbog vjetra proširi.

Jak olujni vjetar pričinio je veliku materijalnu štetu i na teritoriji Budve. Vatrogasci i komunalci su već satima na terenu.

Ima mnogo materijalne štete na kolima, instalacijama i objektima.

Vjetar je odnio krov sa Srednje mješovite škole "Danilo Kiš".

Uz to, policija je zatvorila put Budva - Kotor kroz tunel Mogren, zbog toga što je na magistralu kod Seoca pao kran na kolovoz.

Saobraćaj je preusmjeren preko brda Topliš.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније