Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Милица Секулић, ТВЦГ

02. 02. 2023. 07:51   >>  07:48

SK "PAUK" BIJELO POLjE

"Zabrinjava kako je procijenjena šteta napravljena u Đalovića pećini"

Sevdin Korać i Emir Korać iz Petnjice, kažnjeni su sa po 180 sati društveno korisnog rada, zbog uništavanja, odnosno ispisivanja grafita, u Đalovića pećini. Speleološki klub "Pauk" zabrinjava koliko je procijenjena šteta, kako se može sanirati i ko će to sve platiti.

Kako obavještavaju u NVO Speleološki klub "Pauk" Bijelo Polje, zabrinjava koliko je procijenjena šteta, kako se može sanirati i ko će to sve platiti.

"Smatramo da napravljeni vandalizam (ispisivanje grafita) je posljedica nastala tako što su pravi uzročnici svih posljedica i nesagledivih šteta, izvođači radova koji nijesu adekvatno konzervirali i obezbijedili gradilište Đalovića pećina", naglašavaju u NVO.

Povodom njihove druge prijave podnijete 5. septembra 2022. godine, u kojoj je policiji Speleološki klub prijavio i ukazao na nesavjesno i neodgovorno ponašanje izvođača radova na projektu Đalovića pećina, kojim je ugrožavan čitav biodiverzitet u Đalovića klisuri.

"Klisura je zaštićeno nacionalno dobro Crne Gore, a samim tim se dovodi u opasnost i sam kapitalni turistički projekt valorizacije Đalovića pećine. To je djelo koje se goni po službenoj dužnosti. Tužilaštvo je formiralo predmet, istražne radnje se preduzimaju, inspekcije rade, čekaju se izvještaji. Znamo da je predmet veoma složen i obiman i da traži vrijeme, ali vremena je sve manje za Đalovića pećinu koja je nesavjesnim radom izvođača pred uništenjem i dovodi u pitanje kapitalni turistički projekt valorizacije ovog lokaliteta", navode u saopštenju.

Zbog istražnih radnji koje tužilaštvo preduzima nijesu, kako su napomenuli, u mogućnosti iznositi detaljnije informacije.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније