Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ R.B. ]

27. 01. 2023. 12:07   >>  12:02

U KOSOVSKOJ MITROVICI

Kneževiću uručena Svetosavska povelja

Predsjedniku Demokratske narodne partije (DNP) i funkcioneru Demokratskog fronta (DF), Milanu Kneževiću, sinoć je uručena Svetosavska povelja, za "ukupnu delatnost na polju borbe za istinu o Kosovu i Metohiji". Osim Kneževiću, priznanje je uručeno i novinarki "Večernjih novosti“, Dragani Zečević.

Nagrade su dodijeljene na svečanosti u Kosovskoj Mitrovici.

Knežević je, prilikom primopredaje, ukazao na svoj životni krug, jer je njegova familija u Crnu Goru došla upravo sa Kosova i Metohije, zbog čega, kako je istakao, svaki dolazak na Kosovo doživljava kao "svojevrsni povratak praroditeljskom domu".

"Znao sam, a znam to i sada, da krv nije voda, i da to iskustvo predaka, koje teče i mojom krvlju, kao i vašom, govori o jednom saglasju i bratskoj ljubavi, koju ništa ne može da naruži, niti da natruni", rekao je on, između ostalog.

Knežević, profesor srpskog jezika i književnosti, kao angažovani pisac, dosad je objavio šest knjiga poezije i roman "Obala Nesanice", član je UKCG, a dobitnik je više književnih priznanja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније