Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

23. 01. 2023. 13:40 >> 13:35

KONTROLE U OSAM GRADOVA

Tokom vikenda inspektori izdali 20 prekršajnih naloga

Inspektori Uprave za inspekcije poslove tokom vikenda u osam crnogorskih opština izdali su 20 prekršajnih naloga u iznosu od 5.850 eura.

Na teritoriji opština Podgorica, Tuzi, Kolašin, Bijelo Polje, Berane, Andrijevica, Budva i Herceg Novi tokom petka i subote veče, inspektori su vršili inspekcijske nadzore poštovanja odredbi Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda u ugostiteljskim objektima.

Kako navode u saopštenju, inspektori su izvršili nadzor nad ukupno 40 ugostiteljskih objekata i tom prilikom je zbog utvrđenih nepravilnosti, koje su se u najvećem broju slučajeva odnosile na upotrebe duvanskih proizvoda unutar ugostiteljskih objekata, izdato 20 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 5.850 eura.

Podnijeta su i četiri zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka i u jednom slučaju je ukazano subjektu nadzora na otklanjanje nepravilnosti.

"Uprava za inspekcijske poslove kontinuiranim akcijama ovog tipa kao i redovnim inspekcijskim kontrolama pokušava da ukaže privrednim subjektima na važnost poštovanja slova zakona", napominju u saopštenju Uprave za ispekcijske poslove.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније